Spumoasá
de cápsuni
coca:
- 150 gr.
zahár maro
- 200 gr.
unt sau rama
- 1
vanilie
- 4 ouá
- 50 gr.
cacao olandezá
- 300 gr.
fáiná albá grizatá
- 1,5
linguritzá praf de copt
- 2 dl . lapte
- 1 vírf
cutzit sare
crema:
- 600 gr.
cápsuni curátatzi
- 3 dl friscá
pentru spumá
- 3 ling.
zahár pudrá
- 1 dl sirop
cápsuni
- 1 ling.
gelatiná alimentará
glazurá:
- 75 gr.
ciocolatá menaj
- 3 ling.
ulei
- 3 ling.
lapte
Modul de
preparare
-frecám
spumá zahárul cu untul, adáugám ouále, amestecám fáina cu cacaoua, praful de
copt si sare, apoi íncorporám fáina ín compozitzia de unt cíte putin ímpreuná
cu laptele, píná la íncorporare si omogenizare totalá, ungem tava cu ulei o
tapetám cu hírtie de copt si nivelám piscotul ín tavá apoi dám la copt pentru
30 minute, timp ín carfe íntoarcem odatá
tava ín cuptor, dupá timpul de coacere facem proba de coacere si dacá nu e coaptá
mai lásám circa 5 minute la foc moale, apoi dám la rácit blatul, íntre timp
pregátim crema,
crema:
-mixám
cápsunile nu prea tare, apoi íncepem sá
batem frisca spumá cu 3 linguri zahár pudrá, cínd frisca este tare usurel batem
cápsunii minxatzi ín friscá, dizolvám ín siropul de cásuni 1 lingurá gelatiná
alimentará, íncálzim siropul píná ce face spumá apoi dám deoparte si rácorim
putzin dupá care íncorporám compozitzia
ín crema de friscá si batem píná se íntáreste se solidificá bine, asezám blatul
de cacao pe platoul de prájituri si aplicám crema de friscá peste blat, apoi pe
baie de abur topim ciocolata menaj cu 3 ling. ulei si 3 ling. lapte si desenám
modele dupá plac si fantezie peste friscá, dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, dupá care dám la frigider pentru 1 orá apoi feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése