2014. május 27., kedd

Spumoasá de cápsuni.

                     

Spumoasá de cápsuni

   coca:
-       150 gr. zahár maro
-       200 gr. unt sau rama
-       1 vanilie
-       4 ouá
-       50 gr. cacao olandezá
-       300 gr. fáiná albá grizatá
-       1,5 linguritzá praf de copt
-       2 dl. lapte
-       1 vírf cutzit sare

   crema:
-       600 gr. cápsuni curátatzi
-       3 dl friscá pentru spumá
-       3 ling. zahár pudrá
-       1 dl sirop cápsuni
-       1 ling. gelatiná alimentará

  glazurá:
-       75 gr. ciocolatá menaj
-       3 ling. ulei
-       3 ling. lapte

Modul de preparare
        -frecám spumá zahárul cu untul, adáugám ouále, amestecám fáina cu cacaoua, praful de copt si sare, apoi íncorporám fáina ín compozitzia de unt cíte putin ímpreuná cu laptele, píná la íncorporare si omogenizare totalá, ungem tava cu ulei o tapetám cu hírtie de copt si nivelám piscotul ín tavá apoi dám la copt pentru 30 minute,  timp ín carfe íntoarcem odatá tava ín cuptor, dupá timpul de coacere facem proba de coacere si dacá nu e coaptá mai lásám circa 5 minute la foc moale, apoi dám la rácit blatul, íntre timp pregátim crema,
    crema:

          -mixám cápsunile  nu prea tare, apoi íncepem sá batem frisca spumá cu 3 linguri zahár pudrá, cínd frisca este tare usurel batem cápsunii minxatzi ín friscá, dizolvám ín siropul de cásuni 1 lingurá gelatiná alimentará, íncálzim siropul píná ce face spumá apoi dám deoparte si rácorim putzin dupá care  íncorporám compozitzia ín crema de friscá si batem píná se íntáreste se solidificá bine, asezám blatul de cacao pe platoul de prájituri si aplicám crema de friscá peste blat, apoi pe baie de abur topim ciocolata menaj cu 3 ling. ulei si 3 ling. lapte si desenám modele dupá plac si fantezie peste friscá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám la frigider pentru 1 orá apoi feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése