Piept de
pui ín iaurt.
Ingrediente/4 adag
- 1 kg . piept de pui dezosat
- 1 kg .
cartofi
- 2 dl . ulei
- 2 dl . iaurt
natural
- 2 dl .
smíntíná
- 1
linguritzá vegeta
- 5 cátzei
usturoi
- 75 gr.
cascaval rázálit
- 1
linguritzá condiment grill
- 1 ling.
busuioc verde tocat
- 4 rosii
mari
- 2
castraveti medii
- 1 leg.
ceapá verde
- 3
ling.ulei másline
- 2 ling.
otzet vin alb
Modul de
preparare
-prima
datá facem o marinadá, pisám usturoiul, íl frecám cu 1 linguritzá vegeta, 1
linguritzá condiment grill, 1
dl . ulei si 1
dl . iaurt, apoi feliem pieptul de pui, ínvírtim bine
feliile de carne ín aceastá marinadá, le asezám íntr-un vas cu capac, marianda
rámasá o turnám peste carne , ínchidem capacul si dám la rece pentru 1,5 ore,
íntre timp pregátim cartofii si salata,
-punem
cartofii la fiert ín coajá, íi fierbem pe jumátate, apoi íi curátzám de coajá,
íi táiem ín patru dea lungul, presárám cartofii cu vegeta dupá gust si uleiul
rámas, íi asezám ín vasul de ”yena” , mestecám bine 1 dl .smíntíná cu putziná vegeta,
o turnám peste cartofi, presárám cu cascaval
si dám la cuptor la rumenit,
-píná se
rumenesc cartofii pregátim salata, táiem rosiile ín felii, castravetii si ceapa
ín rondele, le amestecám , sárám , stropim cu uleiul de másline si otzetul de
vin alb, asezonám de sare,
-ungem o
tigaie grill sau teflon, ce avem cu putiná grásime, o ínfierbíntám bine apoi
rumenim pieptul de pui pe ambele pártzi, scoatem cartofii de la cuptor,
portzionám la farfurii, asezám pe fiecare farfurie salatá, cartofii, si cíte 2
felii carne, apoi 1 dl .
iaurt, 1 dl
smíntíná, 1 linguritzá vegeta ,1 lingurá busuioc verde tocat, omogenizám bine si
punem cíte 2-3 linguri ín fiecare farfurie peste cartofi, apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése