2014. május 5., hétfő

NUCI UMPLUTE.




NUCI UMPLUTE

aluatul:
     - 6 ouá
     - 2 cáni ulei
     - 1 caná zahár
     - 1 praf de copt
     - 2 esente de vanilie
     - 4 plicuri zahár vanilat
     - fáiná cít cuprinde

crema:
     - 400 gr ciocolatá
     - 400 gr unt
     - 14 linguri lapte
     - 4 linguri cacao
     - 6 linguri zahár pudrá
     - 2 esente de rom
     - 16 linguri nucá mácinatá

Modul de preparare preparare:
           -pentru a prepara aluatul,vom amesteca toate ingredientele, ínsá fáina o adáugám treptat, píná  vom obtzine un aluat moale elastic pentru modelat bilutzele de nuci. Nu trebuie adáugatá fáina ín exces,deoarece cojile de nuci vor iesi tari.
Dupá ce aluatul este gata, formám  bilutze pe care le vom aseza ín forma de nucá íncálzitá bine ín prealabil (pentru a nu se lipi, eu am uns formele cu putin ulei ) le dám la cuptor la foc potrivit, 10 minute apoi íntoarcem formele pe ambele párti, píná cínd cojile de nuci se vor coace si vor deveni maronii,
crema :
     -íntr-o cratitá pe baie de aburi, punem laptele,3 linguri de zahár,ciocolata ruptá ín bucátzi,esenta de rom,cacaoa,  amestecám continuu,píná cínd ciocolata se topeste totul se omogenizeazá bine,

     -frecám untul spumá cu celelalte 3 linguri de zahár,dupá care se adaugá la crema de ciocolatá rácitá , adáugám si miezul de nucá , íncorporám totul bine píná obtinem o cremá spumoasá mátásoasá destul de omogená...si o dám la frigider pentru 20 – 30 minute, dupá care trecem la umplerea nucilor, umplem fiecare formá de aluat , apoi lipim ímpreuná cíte douá jumátátzi, acoperim cu prosopul de bucátárie, punem la loc rece cíteva ore pentru ca aluatul sá se ínmoaie, si gusturile  sá se pátrundá putin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése