Prájiturá
combinatá.
foaie cu mac:
- 1,5 dl
smíntíná
- 1 ou
- 1
linguritzá mocca bicarbonat
- 5 ling.
fáiná
- 5 ling.
zahár
- 100 gr.
mac mácinat
- 3 ling.
lapte
- unt
pentru uns tava si fáiná
foaie cu
cacao:
- 1,5 dl
smíntíná
- 1 ou
- 1
linguritzá mocca bicarbonat
- 5 ling.
zahár
- 5 ling.
fáiná
- 1 ling.
buná cacao olandezá
- unt si
fáiná pentru uns tava de copt
foaie cu
nucá:
- 1,5 dl
smíntíná
- 1 ou
- 1 linguritá
mocca bicarbonat
- 5 ling.
fáiná
- 5 ling.
zahár
- 100 gr.
nucá mácinatá
- unt si
fáiná pentru uns tava
crema:
- 1 litru
lapte
- 8 ling.
griz
- 250 gr.
unt sau rama
- 250 gr.
zahár pudrá
- 2 praf.
budincá vanilie
- cicolatá
albá si de cacao pentru presárat
modul de
preparare
-pentru
prima foaie batem oul cu bicarbonatul, si smíntína adáugám zahárul si fáina,
macul, laptele si putziná sare, frecám píná la íncorporare totalá, apoi ungem
tava cu unt , tapetám cu fáiná, nivelám compozitzia ín tavá si dám la copt la
foc moale, ín 10 minute se coace o foaie,
-repetám
operatzia si cu celelalte foi, binentzeles cá la foaie de cacao punem cacao, si
la foaia de nucá, punem nuca, si fiecare foaie o coacem separat ín 10 minute,,,
píná foile se rácesc pregátim crema,
crema:
-dintr-un
litru lapte si 8 ling. griz fierbem un griz cu lapte foart4e omogen apoi íl dám
al rácit complect, íntre timp frecám spumá 250 gr. unt cu 250 gr. zahár pudrá,
cínd grizul cu lapte sa rácit complect íl adáugám la untul frecat spumá cu cíte
o llingurá píná íncorporám tot grizul cu lapte si am obtzinut o cremá albá
mátásoasá, care o ímpártzim ín 2 pártzi si jumátate apoi trecem, la ansamblarea
prájiturii,
ansamblare:
-asezám
pe platoul de prájituri foaia cu mac peste care aplicám o parte din cremá,
acoperim cu foaia de cacao, peste care aplicám a 2a parte de cremá, care o
acoperim cu foaia de nucá peste care aplicám jumátatea de portzie de cremá,
peste care radem ciocolatá maro si albá, dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece pentru 1-2 ore, apoi feliem
dupá preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése