Gulas vínátoresc.
Ingrediente/
6 portii
- 1 kg ceafá
cáprioará
- 1 kg gít
cáprioará
- 1 ling.
vegeta
- 1 ling. condimet
grill ”barbecue”
- 4
linguri sos ”worcester”
- 3 ling.
fáiná
- 5
linguri ulei
- 200 gr.
slániná afumatá
- 1 ceapá
- 4 ardei
grasi
- 4 tulpini
tzeliná,sau tzeliná englezá 1buc.10 cm.
- 5 cátei
usturoi
- 1
linguritzá boia de ardei
- 1
linguritzá pastá ardei kapia
- 1 ling.
boabe ienibahar
- 1 linguritá
piper mácinat, sau dupá gust
- 2 ling.
pastá rosii
- 3 litri
supá concentrat de vitá
- 4
morcovi mari táiatzi ín rondele groase
- 600 gr.
cartofi, márime medie táiatzi ín patru
- 200 gr.
mazáre verde boabe
- 1 leg.
pátrunjel
- 2 ling. Mustar
Modul de
preparare
-din seara
precedentá gátitului pregátim o marinadá pentru carnea de vínat, 1 linguritzá
vegeta, 1 ling.grill barbecue frecám cu 3
linguri ulei, adáugám 2 ling.sos worcester, apoi carnea curátzatá, spálatá si
táiatá ín cuburi dupá preferintzá o punem íntr-un vas care se poate ínchide,
adáugám marinada, prelucrám bine bucátzile de carne ín aceastá mariandá,
ínchidem vasul si o dám la frigider píná a doua zi dimineatza cínd o gátim,
-pregátim un
vas cu capac care poate fi dat la cuptor, de preferintzá cratitzá de fontá cu
capac, íncingem 2 linguri de ulei , prájim slánina, cínd slánina sa prájit o
scoate, íntre timp pregátim carnea, cuburile
de carne marinatá le táválim prin fáiná, apoi cít íncape odatá pe fundul cretitzei
punem la rumenit, le rumenim bine pe toate pártzile , le scoatem si continuám
procesul píná la terminarea cantitátzii de carne, apoi ín grásimea rámasá prájim
ceapa táiatá márunt, ardeiul táiat ín bucátzi mari, cínd sau ínmuiat presárám
cu boia de ardei, punem si pasta de ardei si imediat stingem cu supa de carne, punem
ínapoi carnea ,usturoioul pisat, si toate celelalte ingrediente ínfará de worcester,
mustar, cartofi si mazáre, acoperim cratiza si o dám la cuptorul íncálzit ín
prealabil, la foc potrivit, fierbem 30 minute,dupá 30 minute dacá a scázut supa
complectám cu apá clocotitá, si fierbem píná carnea este fiartá, depinde cít de
bátríná a fost cáprioara, apoi adáugám worcesterul rámas, mustarul , mazárea si
cartofii táiatzi ín 4, dám ínapoi la cuptor pentru 10-15 minute, timp ín care
se vor fierbe si cartofii si mazárea, apoi scoatem cratitza , asezonám de condimente,
mai dám 2-3 clocote ,presárám cu pátrunjel verde si gulasul este gata pentru servit,
evident aceastá míncare se poate
gáti si deasupra pe plitá , ínsá nu va avea acelasi gust, pentru cine doreste
si íi place ínainte de introducerea cratitzei la cuptor pentru fierberea
cárnii poate adáuga si ½ litru vin alb, mie nu
ími place, eu consider cá íi stricá gustul, ínsá gusturile se diferá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése