2014. május 11., vasárnap

Mámáligutzá cu tocánitzá.

                         

Mámáligutzá cu tocánitzá.

    Ingrediente/ 4 portii
-       4 pulpe de pui superioare
-       4 aripi de pui
-       2 cepe medii
-       4 buc. ardei grasi rosii si verzi
-       3 buc.rosii medii
-       5 cátzei usturoi
-       1 linguritzá pastá ardei kapia
-       150 gr. slániná afumatá
-       3 ling. ulei
-       1 ling. vegeta
-       2 ling. fáiná
-       1 linguritzá condiment grill
-       1 vírf cutzit piper
-       1linguritzá chimen mácinat
-       1 linguritzá boia dulce
-       2 dl. smíntíná

mámáligutzá:
-       2,5 litri apá
-       200 gr. fáiná málai grizatá
-       150 gr. fáiná málai finá
-       5 linguri ulei
-       sare dupá gust

Modul de preaprare
    tocánitzá:
         -curátzám pulpele si aripile de pui si le punem ín apá rece, íncingem 3 linguri ulei íntr-o cratizá cu peretzi ínalti, prájim slánina apoi adáugám ceapa tocatá márunt , areii táiati bucátzi mari, cínd ceapa sa prájit tragem deoparte punem boia de ardei , mestecám si imediat adáugám carnea de pui, acoperim cratitza si dám la foc  mestecínd mereu , ínnábusim píná apa care o lasá carnea scade si íncepe sá se prájeascá putin, adáugám cíte putiná apá, apoi repetám operatzia de párjire de 3-4 ori, dupá care adáugám usturoiul pisat si toate celellate condimente, stingem cu apá, dar numai píná la nivelul cárnii, acoperim si fierbem usurel, píná scade apa, píná atunci carnea va fi fiartá,
       -luám cratitza deoparte, tragem carnea íntr-o parte a cretitzei, ínclinám putin cratitza ca sosul sá viná ín partea unde cratitza e goalá, adicá unde nu este carne, presárám sosul cu 2 linguri fáiná, asteptám píná grásimea va absorbi toatá fáina, apoi mestecám usor cu carnea , dacá e nevoie mai adáugám foarte putiná apá, depinde cum dorim sosul, mai omogen sau mai subtzirel, dám la foc , ca sá mai dea cíteva clocote, asezonám de condimente, presárám cu pátrunjel verde si tocánitza e gata de servit, cu smíntíná,
   mámáligutzá:
           -ungem  cratitza de fontá sau o cratizá cu peretzi grosi cu 5 linguri ulei, punem 2,5 litri de apá , 1 linguritzá de sare, dám la fiert, cínd apa fierbe adáugám ín jet subtire mestecínd mereu cu telul 100 gr. fáina málai grizatá, lásám sá fiarbá 15 minute dupá care adáugám íncá 100 gr. fáiná grizatá, apoi dupá alte 15 minute de fiert adáugám 150 gr. fáiná málai finá, íncorporám bine, si fiarbem íncá 20 minute, timp ín care mestecám mereu, deacum cu lingura de lemn , dupá 20 minute scoatem mámáligutza cu polonicul la farfurii, facem un cuib ín mijlocul ei unde punem tocánitza peste care adáugám cíte 2 linguri de smíntíná, si servim caldá.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése