Mámáligutzá
cu tocánitzá.
Ingrediente/
4 portii
- 4 pulpe
de pui superioare
- 4 aripi
de pui
- 2 cepe
medii
- 4 buc.
ardei grasi rosii si verzi
- 3 buc.rosii
medii
- 5 cátzei
usturoi
- 1
linguritzá pastá ardei kapia
- 150 gr.
slániná afumatá
- 3 ling.
ulei
- 1 ling.
vegeta
- 2 ling.
fáiná
- 1
linguritzá condiment grill
- 1 vírf
cutzit piper
- 1linguritzá
chimen mácinat
- 1
linguritzá boia dulce
- 2 dl .
smíntíná
mámáligutzá:
- 2,5
litri apá
- 200 gr.
fáiná málai grizatá
- 150 gr.
fáiná málai finá
- 5
linguri ulei
- sare dupá
gust
Modul de
preaprare
tocánitzá:
-curátzám
pulpele si aripile de pui si le punem ín apá rece, íncingem 3 linguri ulei
íntr-o cratizá cu peretzi ínalti, prájim slánina apoi adáugám ceapa tocatá
márunt , areii táiati bucátzi mari, cínd ceapa sa prájit tragem deoparte punem
boia de ardei , mestecám si imediat adáugám carnea de pui, acoperim cratitza si
dám la foc mestecínd mereu , ínnábusim
píná apa care o lasá carnea scade si íncepe sá se prájeascá putin, adáugám cíte
putiná apá, apoi repetám operatzia de párjire de 3-4 ori, dupá care adáugám
usturoiul pisat si toate celellate condimente, stingem cu apá, dar numai píná
la nivelul cárnii, acoperim si fierbem usurel, píná scade apa, píná atunci carnea
va fi fiartá,
-luám cratitza
deoparte, tragem carnea íntr-o parte a cretitzei, ínclinám putin cratitza ca
sosul sá viná ín partea unde cratitza e goalá, adicá unde nu este carne, presárám
sosul cu 2 linguri fáiná, asteptám píná grásimea va absorbi toatá fáina, apoi
mestecám usor cu carnea , dacá e nevoie mai adáugám foarte putiná apá, depinde
cum dorim sosul, mai omogen sau mai subtzirel, dám la foc , ca sá mai dea
cíteva clocote, asezonám de condimente, presárám cu pátrunjel verde si tocánitza
e gata de servit, cu smíntíná,
mámáligutzá:
-ungem cratitza de fontá sau o cratizá cu peretzi
grosi cu 5 linguri ulei, punem 2,5 litri de apá , 1 linguritzá de sare, dám la
fiert, cínd apa fierbe adáugám ín jet subtire mestecínd mereu cu telul 100 gr.
fáina málai grizatá, lásám sá fiarbá 15 minute dupá care adáugám íncá 100 gr.
fáiná grizatá, apoi dupá alte 15 minute de fiert adáugám 150 gr. fáiná málai
finá, íncorporám bine, si fiarbem íncá 20 minute, timp ín care mestecám mereu,
deacum cu lingura de lemn , dupá 20 minute scoatem mámáligutza cu polonicul la
farfurii, facem un cuib ín mijlocul ei unde punem tocánitza peste care adáugám
cíte 2 linguri de smíntíná, si servim caldá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése