Mignon cu nucá.
Ingrediente
- 8 albusuri
- 400 g nucá mácinatá
- 300 g zahár
- 4 linguri fáiná
- 1/2 plic praf
de copt, sau bicarbnat 1 linguritá mocca.
Crema :
- 100 g ciocolatá cu lapte,de
buna calitate
- 8 gálbenusuri
- 200 gr. unt
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahár
- 4 linguri lapte
pentru presárat 250 gr. nucá prájitá si pisatá si 150 gr.
ciocolatá menaj rázálitá,
Mod de preparare foile:
-albusurile le batem spumá tare cu zahárul, fáina se amestecá cu nuca macinatá si praful de copt. Cínd albusurile sunt bezea, adáugám íncet, cíte o lingurá din amestecul de fáiná, nucá, praf de copt, íncorporarea se face cu spatula ,nu cu mixererul !
-compozitia pufoasá-cremoasá rezultatá o ímpartim ín 2 párti egale si coacem pe rínd 2 foi in tava tapetatá cu hírtie de copt, dám la copt circa 15 20 min./foaie la foc mediu,
crema:
-punem gálbenusurile, zahárul, cacao si laptele íntr-o cráticioará, pe foc mic amestecínd continuu cu telul píná se íncálzeste crema si se íngroasá usor, adáugám ciocolata ruptá pe cubuletze mici si continuám mestecatul píná se topeste si íncorporeazá bine ciocolata, si se íngroasá índeajuns apoi lásám sá se rácoreascá circa 5-8 minute si íncorporám untul táiat ín cuburi, cíte 1-2 cuburi deodatá mestecínd mereu, repetám operatzia píná la terminarea untului apoi mestecám energic, dupá care o lásám sá se ráceascá putin mestecínd din cínd ín cínd, o ímpártim ín 3 párti egale si trecem la ansamblarea prájiturii,
-asezám pe platoul de prájituri o foaie acoperim cu cremá, repetám operatzia píná la a treia foaie, peste care aplicám a treia parte din cremá, adicá deasupra vine cremá, apoi cu un cutzit trecut prin apá fierbinte táiem ín cuburi prájitura, asezám cuburile pe o tavá care sá poatá fi datá la frigider,
-íntre timp prájim nucile putin ín cuptor íntorcíndule mereu, le táiem mai dur, eu le asez pe masa de lucru si trec peste ele cu o sticlá de jumátate te litru,, apoi presárám peste fiecare cubuletz ín parte nuca prájitá pisatá, putziná ciocolatá menaj rázálitá, sau cíte un jumátate miez de nucá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám tava la rece pentru cíteva ore ca crema sá se solidifice complect si gusturile sá se pátrundá apoi servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése