Prájiturá-cacao
cu cremá-zmeurá
coca:
- 4 ouá
- 50 gr.
unt
- 1 praf
de copt
- 200 gr.
zahár pudrá
- 150 gr.
fáiná
- 20 gr.
cacao olandezá
crema:
- 3,5 dl . friscá
pentru bátut
- 4 dl . iaurt
natur
- 150 gr.
zahár pudrá
- 250 gr.
zmeurá proaspátá
- 20 gr.
gelatiná alimentará
- 1 dl . friscá
pentru ornat
Modul de
preparare
coca:
-separám gálbenusele de albusuri, frecám
untul cu 100 gr. zahár, adáugám gálbenusele, frecám spumá, presárám praful de
copt, íncorporám fáina si cacaoa, batem spumá albusurile cu 100 gr. zahár, si
le adáugám usurel cu spatula la compozitzia de gálbenuse, ungem tava cu ulei,
tapetám cu fáiná si nivelám compozitzia ín tavá , apoi dám la cuptorul íncálzit
ín prealabil la foc moale 20 minute, dupá 20 minute facem proba de coacere,
apoi dám la rácit, dupá ce sa rácit complect táiem blatul ín 2 dea latul, deci
vom obtzine 2 foi, dupá care pregátim crema,
crema:
-batem spumá tare, 2,5 dl friscá cu 150 gr.
zahár pudrá, usurel ín jet subtire adáugám si iaurtul,
-zmeura o
punem ín turmix cu 1 dl
friscá, o turmixám ca sá obtinem un pep frumos, mátásos care íl adáugám la
compozitzia de friscá cu iaurt bátínd mereu píná la íncorporare totalá, dupá care
punem la ínmuiat ín 3 linguri de apá 20 gr. gelatiná, si íl íncálzim píná la
dizolvare complectá, deci atentzie ,
nu íl fierbem, íl íncálzim, luám de pe foc, íl rácorim putin, dupá care ín jet
subtire íl batem ín crema de friscá, si imediat íl aplicám peste partea de jos
a blatului, acoperim cu partea de sus a blatului, apásám usurel cu mína blatul
de sus, apoi dám la rece píná se prinde crema si gelatina, circa 1 orá jumate,
dupá care táiem ín cuburi si ornám fiecare cub cu friscá si o bobitzá de zmeurá
proaspátá, dupá cum se vede si ín imaginea aláturatá retzetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése