2014. március 11., kedd

Vis de castane.

       

Vis de castane.

   cremá de vanilie
     - 2 plicuri budincá de vanilie,
     - 8 dl lapte
     - 150 gr margariná sau unt
     - 250 gr zahár praf
     - 3 plicuri zaház vanilie

   pentru coca de castane
       - ½ kg pastá de castane dulce
       - 250 gr biscuiti mácinati
       - 100 gr zahár praf
       - 150 gr, margariná sau unt

  sirop pentru ímbibarea piscoturilor
-       5 linguri cacao nesquik , dar poti folosi si  
    cafea dacá íti place,
      - 200 ml lapte  { 2 dl }
      - 100 gr zahár
      - 3 ml aromá de rum
      - 30 bucáti piscoturi de copii, din magazin
      - 3 linguri pudrá de cacao pentru ornat

  spuná de friscá
      - 5 dl friscá pentru bátut  spumá
      - 4  plicuri  zahár vanilie

Mod de preparare
              - Fierbem budinca de vanilie dupá modul  de preparare de pe plicul cu praful de budincá , o punem deoparte la rácit,,
Pasta de castane o frecám bine  cu untul sau margarina , zahárul praf  si biscuitii mácinati, facem asa o cocá fainá, care o asezám pe fundul unei távi tapetatá cu hírtie de copt,,, o presám bine  de tot la fundul távii ín egalitate, apoi budinca rece  o amestecám cu untul sau margarina, píná  ce  obtinem  o cremá pufoasá , mátásoasá,  o ímpártim ín 2 , apoi  o parte din  cremá punem  un strat  peste compozitia din tavá,,
Facem un sirop fain din nesquik ,  lapte  si aromá de rum,,,pentru ímbibat picoturile,,, ímbibám piscoturile  asa cíte una pe rínd, si le asezám frumos asa la rínd ín crema din tavá,,
Le apásám putin usurel ín cremá , apoi  adáugám crema rámasá,

Batem frisca spumá tare cu zahárul praf si vanilia, si aplicám stratul de friscá peste ultimul strat de cremá,, dupá care  presárám cu praf de cacao,,, dupá preferintá,, apoi o dám la rece pentru  1,5 orá,,  dupá care o feliem cu un cutit care taie ff bine,,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése