2014. március 13., csütörtök

Chiftelutze fárá carne.

         

Chiftelutze fárá carne

   pentru 3 portii
-        150 gr. píine albá uscatá
-        1 dl lapte
-        3 ouá
-        150 gr. cascaval rázálit
-        3 cátei usturoi
-        1 linguritzá vegeta
-        sare dupá gust
-        1 vírf cutit piper
-        1 vírf cutit nucsoará
-        1 legáturá pátrunjel
-        2 dl ulei

Modul de preparare

          -  Batem ouále spumá cu laptele si  turnám peste píinea  sfárímatá, o mestecám bine si o lásám sá se ímbibe bine, sá ea laptele cu oul ,  dupá circa 20 minute cínd píinea a lut toatá compozitia de ou cu lapte , adáugám cascavalul rázálit , usturoiul pisat, si condimentele , tocám márunt pátrunjelul si-l adáugám , apoi frámíntám bine, dacá compozitia este prea omogená mai adáugám lapte, iar dacá este prea moale, adáugám cíteva linguri de pesmet,, íncingem uleiul ,  íntre 2 linguri formám chiftelute , le lásám ín uleiul íncins, cu lingura le   apásám putin, le facem putin late, asa cum se vád ín imagine,   le  rumenim frumos pe amíndouá pártile , nu  le coacem ín baie de ulei , pástrám cantitatea de ulei datá,  le servim calde cu spanac scázut si ou fiert,, sínt foarte gustoase si sánátoase.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése