2014. március 22., szombat

Míncare de mazáre galbená.

                    

Míncare de mazáre galbená

    Ingrediente/3 portii
-        600 gr. mazáre galbená uscatá
-        1 cub concentrat supá legume
-        3 cepe mari
-        sare dupá gust
-        1 linguritá vegeta
-        1 lingurá fáiná
-        1 linguritá boia de ardei dulce
-        1 buc. ardei kalifornia rosu
-       4 linguri ulei
-        150 gr. slániná afumatá -obtional-

     Pentru servit,
-        100 gr. bacon
-        100 gr. cremvusti

Modul de preparare
       - íntr-o cratitá cu peretii ínalti, ínfierbíntám uleiul, slánina o táiem físii o íncrestám si o prájim , apoi ímpártim grásimea rezultatá ín douá párti, ín partea rámasá ín cratitá prájim 1 ceapá si ardeiul táiate márunt , stingem cu 1,5 l apá , adáugám mazárea galbená , cubul de concentrat, vegeta , 1 ceapá si dám la fiert ,,ín caz cá nu folosim slániná uleiul se dubleazá,,,
     - ín acest timp pregátim rantasul si ceapa rámasá,
    - íntr-o tigaie íncingem 3 linguri din grásimea pusá deoparte, adáugám 1 lingurá fáiná , o prájim de culoarea alunei coapte, o dám deoparte , presárám boiaua si stingem cu apá rece,,
       - Íntr-o altá tigaie punem grásimea  rámasá , prájim slánina bacon sau caizer si cremvusti, íi scoatem deoparte si ín grásimea lor prájim 1 ceapá táiatá rondele , dupá ce ceapa sa caramelizat putin o luám deoparte , presárám 1 vírf cutit boia , o dám deoparte.
     - cínd mazárea este fiartá adáugám rantasul , potrivim de condimente si mai dám 2-3 clocote , si míncarea este gata, 
      - o turnám íntr-un castron pentru servit si punem pedeasupra ceapa prájitá táiatá rondele , peste care asezám ornamental caizerul si cremvusti, , ín cazul cá servim cu carne , dar se poate servi si caatare cu castravati murati sau salatá de varzá muratá.

     -  Este o míncare foarte gustoasá si sátioasá si fárá carne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése