Ruladá cu mere
Ingrediente:
- 4 ouá
- 4
linguri zahár
- 4
linguri fáiná
- 1
linguritá moca bicarbonat de sodiu
- 1
lámíine , coaja si zeama
- o
linguritá esentá de vanilie
- 5 mere mari, cantitatea de mere
se poate dubla, dupá preferintá.
Mod de preparare:
- Separati albusurile de gálbenusuri.
Bateti albusurile spumá tare, adáugati zahárul si continuati sá mixati píná ce
zahárul este topit,stingeti bicarbonatul cu zeama de la o lámíie , si
adáugati la compozitie. Cu ajutorul
unei spatule íncorporati gálbenusurile , fáina si coaja de la o lámíie . Adáugati
si esenta de vanilie. Dati deoparte si pregatiti merele. Curátati merele de
coajá si dati-le pe rázátoare. Pregátiti o tavá dreptunghiulará si tapetati-o
cu hírtie de copt , ungeti bine cu unt moale hírtia de copt. Asezati merele rase ín strat subtire cít mai uniform.
Deasupra turnati compozitia de piscot si nivelati. Dati la cuptorul preíncalzi timp de 15-20minute , pregátiti pe masa de lucru un prosop de bucátárie din pínzá umed , scoateti tava din cuptor si rásturnati cu tot cu hírtia
de copt pe servetul umed . Umplutura ímpreuná cu hírtia de copt trebuie sá fie deasupra.
Desprindeti imediat, cu grijá, hírtia de copt si rulati cu ajutorul prosopului
astfel íncít umplutura de mere sa fie ín interiorul ruladei.
Lásati sá se ráceascá apoi desfaceti prosopul. Asezati pe un platou, pudrati cu
zahár si serviti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése