Prájitura ochi de bufnitzá
pentru cocá
-
350 gr. fáiná de buná
calitate
-
250 gr. zahár pudrá
-
3 gálbenusuri de ou
-
200 gr unt sau margariná rama
-
3 dkg drojdie proaspátá
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lingurá smítíná grasá
-
1 dl lapte
pentru umpluturá
-
400 gr. visine fárá símbure
-
5 linguri zahár tos pentru
visine
-
400 gr. nucá mácinatá
-
200 gr. zahár pudrá
-
1 láíie
-
4 prafuri de vanilie
-
3 albusuri de ou
-
1 ou pentru uns coca
Modul de preparare
Íncálzim putin lapte cu zahár
pentru drojdie , o punem la dospit, punem fáina pe masa de lucru, putiná sare ,
bicarbonatul , 250 gr. zahár pudrá ,
íncorpotám zahárul ín fáiná , apoi frecám fáina cu untul íntre palme píná se
amestecá bine , adáugám gálbernusurile , drojdia dospitá , smíntína , si mai
adáugám putin lapte dacá este
nevoie , frámíntám bine de tot , píná
aluatul face básicutze , o acoperim pe masa de lucru si o lásám sá creascá píná
pregátim umplutura.
Visinile la presárám cu zahár binisor,
apoi le punem ín strecurátor , cíteva minute, dupá ce sau scurs , le presárám
cu 150 gr. nucá mácinatá si 2 vanilii , le punem la o parte , 250 gr. nucá
mestecám cu 100 gr zahár pudrá , 2 vanilii si coaja de la 1 lámíie
, batem albusurile spumá cu 100 gr.
zahár pudrá si ímpártim ín 2 párti, o parte adáugám la umplutura de nucá si o
parte la umplutura de visine, íncorporám usurel ca spuma sá nu se zdrobeascá,,
si trecem la umplutul aluatului,,
Íntindem aluatul ín formá dreptunghiulará , de
lungimea tavei de copt , apoi íntindem
látimea aluatului odatá si
jumátate cít fundul tavei de copt , iar
pe marginea aluatului ín lung
asezám ín formá de spinare pe cele 2 laturi umplutura de visine si íncepem sá
rulám ínspre interior píná aluatul se íntílneste , avínd grijá ca pe mijloc íntre
cele 2 rulade sá ne rámíná circa 4-5
cm loc gol , adicá pe mijloc , ín acst gol ímpártim
umplutura de nucá, dupá cum se vede si ín imagine , asezám prájitura ín tava de
copt , batem 1 ou cu zahár si putiná smíntíná , ungem bine ruladele dupá
care dám la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute, apoi facem
proba scobitorii , dupá ce prájitura este gat, o presárám cu zahár pudrá si
vanilie, iar dupá rácire completá feliem
dupá preferintá.
Este o prájiturá pufoasá si ff
arátoasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése