2014. március 9., vasárnap

Prájitura ochi de bufnitzá.




Prájitura ochi de bufnitzá

    pentru cocá
-        350 gr. fáiná de buná calitate
-        250 gr. zahár pudrá
-        3 gálbenusuri de ou
-        200 gr unt sau margariná rama
-        3 dkg drojdie proaspátá
-        1 vírf cutit bicarbonat
-        1 lingurá smítíná grasá
-        1 dl lapte

    pentru umpluturá
-        400 gr. visine fárá símbure
-        5 linguri zahár tos pentru visine
-        400 gr. nucá mácinatá
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 láíie
-        4 prafuri de vanilie
-        3 albusuri de ou
-        1 ou pentru uns coca

      Modul de preparare
                  Íncálzim putin lapte cu zahár pentru drojdie , o punem la dospit,  punem fáina pe masa de lucru, putiná sare , bicarbonatul  , 250 gr. zahár pudrá , íncorpotám zahárul ín fáiná , apoi frecám fáina cu untul íntre palme píná se amestecá bine , adáugám gálbernusurile , drojdia dospitá , smíntína , si  mai  adáugám putin lapte dacá  este nevoie , frámíntám bine  de tot , píná aluatul face básicutze , o acoperim pe masa de lucru si o lásám sá creascá píná pregátim umplutura.
                  Visinile la presárám cu zahár binisor, apoi le punem ín strecurátor , cíteva minute, dupá ce sau scurs , le presárám cu 150 gr. nucá mácinatá si 2 vanilii , le punem la o parte ,  250 gr. nucá  mestecám cu 100 gr zahár pudrá , 2 vanilii si coaja de la 1 lámíie ,  batem albusurile spumá cu 100 gr. zahár pudrá si ímpártim ín 2 párti, o parte adáugám la umplutura de nucá si o parte la umplutura de visine, íncorporám usurel ca spuma sá nu se zdrobeascá,, si trecem la umplutul aluatului,,
                  Íntindem aluatul ín formá dreptunghiulará , de lungimea tavei de copt , apoi íntindem  látimea aluatului  odatá si jumátate cít fundul tavei de copt , iar  pe  marginea aluatului ín lung asezám ín formá de spinare pe cele 2 laturi umplutura de visine si íncepem sá rulám ínspre interior píná aluatul se íntílneste , avínd grijá ca pe mijloc íntre cele 2 rulade sá ne rámíná circa 4-5 cm loc gol , adicá pe mijloc , ín acst gol ímpártim umplutura de nucá, dupá cum se vede si ín imagine , asezám prájitura ín tava de copt , batem 1 ou cu zahár si putiná smíntíná , ungem bine ruladele  dupá  care dám la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute, apoi   facem proba scobitorii , dupá ce prájitura este gat, o presárám cu zahár pudrá si vanilie, iar dupá  rácire completá feliem dupá preferintá.
              Este o prájiturá pufoasá si ff arátoasá.

        

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése