2014. március 28., péntek

Prajitura alba ca zapada.



Prajitura alba ca zapada
foile: 
     - 10 linguri lapte
     - 10 linguri zahár
     - 10 linguri ulei
     - 1 linguritá salilcale-amoniac de sodiu alimentar-
     - 1 linguritá otzet
     - 3 ouá
     - un vírf cutit  sare
     - 750 gr. fáiná

crema: 
     - 1 litru lapte
     - 4 ling. fáiná 
     - 4 ling. griz
     - 6 ling. zahár
     - zeama si coaja de la 1 lámíie
     - 3 ling. esentá de vanilie
     - 250 gr. unt 

Mod de preparare
       aluat:
              -  Se dizolva zahárul ín lapte, se adaugá ouále, sarea, uleiul, se bat bine apoi se adaugá amoniacul stins cu 1 linguritá otzet se mai bate putin . Se adaugá fáina si se frámíntá un aluat potrivit , asa ca  sá se poatá intinde usor , adicá mai molcutz, ímpártim ín 4 foi , foile se coc pe dosul távii, unse si presárate cu fáiná.

     cremá :
                - se amestecá 4 linguri de fáiná cu 10 linguri de lapte rece si se adaugá zahárul, restul de lapte se pune la fiert ímpreuna cu coaja de lámíie si 50 gr. unt, cínd laptele dá ín  clocot  se adaugá 4 linguri griz si se fierbe circa 5 minute dupá care se adaugá chelmul de fáiná cu lapte si zahárul, fierbem íncontinuare  amestecínd continuu píná obtinem o compozitie bine omogená, dupá care se lasá la rácorit  amestecínd mereu, pentru a evita sá  prindá crustá , cínd sa rácorit índeajuns , adáugám untul , ín cubulete mici, asa cíte un cubulet, íncorporám amestecínd cu blenderul, píná terminám de íncorporat cele 200 gr de unt  , apoi se adaugá  zeama de lámíie si esenta vanilia si se continuá  mestecatul píná crema va fi spumoasá , catifelatá, mátásoasá, dupá care o ímpártim ín trei párti,
          -se trece la asamblarea prájiturii,, astfel: se aseazá  o foaie ín tavá peste care aplicám o parte din cremá, care vine acoperitá cu a doua foaie, repetínd operatia píná la terminarea foilor, evident  deasupra vine foaie, dupá care se pudreazá bine cu zahár praf vanilinat si prájitura se dá la rece píná  a doua zi cínd  se taie  ín romburi,,,sau,,,,.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése