Prajitura alba ca zapada
foile:
- 10 linguri
lapte
- 10 linguri zahár
- 10 linguri ulei
- 1 linguritá salilcale-amoniac de sodiu alimentar-
- 1 linguritá
otzet
- 3 ouá
- un vírf cutit sare
- 750 gr. fáiná
crema:
- 1 litru
lapte
- 4 ling. fáiná
- 4 ling. griz
- 6 ling. zahár
- zeama si coaja de la 1 lámíie
- 3 ling. esentá de vanilie
- 250 gr. unt
Mod de preparare
aluat:
- Se dizolva zahárul ín lapte, se adaugá ouále, sarea, uleiul, se bat
bine apoi se adaugá amoniacul stins cu 1 linguritá otzet se mai bate putin . Se
adaugá fáina si se frámíntá un aluat potrivit , asa ca sá se poatá
intinde usor , adicá mai molcutz, ímpártim ín 4 foi , foile se coc pe dosul
távii, unse si presárate cu fáiná.
cremá :
- se amestecá 4 linguri de fáiná cu 10 linguri de lapte rece si se adaugá
zahárul, restul de lapte se pune la fiert ímpreuna cu coaja de lámíie si 50 gr.
unt, cínd laptele dá ín clocot se adaugá 4 linguri griz si se
fierbe circa 5 minute dupá care se adaugá chelmul de fáiná cu lapte si zahárul,
fierbem íncontinuare amestecínd continuu
píná obtinem o compozitie bine omogená, dupá care se lasá la rácorit amestecínd
mereu, pentru a evita sá prindá crustá , cínd sa rácorit índeajuns ,
adáugám untul , ín cubulete mici, asa cíte un cubulet, íncorporám amestecínd cu
blenderul, píná terminám de íncorporat cele 200 gr de unt , apoi se
adaugá zeama de lámíie si esenta vanilia si se continuá mestecatul
píná crema va fi spumoasá , catifelatá, mátásoasá, dupá care o ímpártim ín trei
párti,
-se
trece la asamblarea prájiturii,, astfel: se aseazá o foaie ín tavá peste
care aplicám o parte din cremá, care vine acoperitá cu a doua foaie, repetínd
operatia píná la terminarea foilor, evident deasupra vine foaie, dupá
care se pudreazá bine cu zahár praf vanilinat si prájitura se dá la rece píná
a doua zi cínd se taie ín romburi,,,sau,,,,.
- 10 linguri zahár
- 10 linguri ulei
- 1 linguritá salilcale-amoniac de sodiu alimentar-
- 3 ouá
- un vírf cutit sare
- 750 gr. fáiná
crema:
- 4 ling. fáiná
- 6 ling. zahár
- zeama si coaja de la 1 lámíie
- 3 ling. esentá de vanilie
- 250 gr. unt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése