2014. március 30., vasárnap

Clátite "Gundel"

                 

Clátite ”Gundel”
  
      Ingrediente/4 portii.

plácinta
-         200 gr. fáiná
-         3 ouá
-         2 dl lapte
-         2 dl apá mineralá gazoasá
-         1 vírf cutit sare
-         3 linguri ulei
-         3 linguri zahár
-         coaja de la o lámíie
-         1 dl ulei pentru copt plácinta

pentru cremá
-         100 gr. zahár pudrá
-         200 gr. nucá mácinatá
-         1 dl lapte
-         coaja de la o portoclá si zeama
-         1 míná de stafide

 sos de ciocolatá
-         75 gr. ciocolatá menaj
-         50 gr. unt
-         1 lingurá fáiná
-         1 dl lapte
-         1 dl friscá
-         2 linguri cacao pudrá
-         200 gr. zahár pudrá
-         2-3 linguri esentzá rum

Modul de preparare
        -  Ingredientele pentru clátite le batem bine cu telul sau le mixám si coacem 12 bucáti clátite  traditionale din compozitie ,
       crema:
           -  punem laptele la fiert  cu zahárul si dám cíteva clocote stafidelor, adáugám nuca , coaja si zeama de portocalá, si o fierbem píná ce umplutura se omogenizeazá ca sá poatá fi unsá pe plácintá ca si un gem,
   sos de ciocolatá:
          -  punnem untul íntr-o tigaie , íl ínfierbíntám , adáugám fáina , ínvírtim de cyíteva ori si stingem cu laptele , punem zahárul si fierbem píná se íngroasá, adáugám ciocolata si esentza de rum apoi frisca , mai mestecám de cíteva ori apoi dám la rácit,
        -  ungem plácintele cu crema de nucá, le ímpáturám ín triunghi , punem cíte 2 plácinte pe farfurie dupá cum aratá si imaginea de sus si le turnám cu sosul de ciocolatá dupá preferintá ,
       sínt o adeváratá delicatese .

           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése