Clátite ”Gundel”
Ingrediente/4 portii.
plácinta
-
200 gr. fáiná
-
3 ouá
-
2 dl lapte
-
2 dl apá mineralá
gazoasá
-
1 vírf cutit sare
-
3 linguri ulei
-
3 linguri zahár
-
coaja de la o lámíie
-
1 dl ulei
pentru copt plácinta
pentru
cremá
-
100 gr. zahár pudrá
-
200 gr. nucá mácinatá
-
1 dl lapte
-
coaja de la o portoclá si zeama
-
1 míná de stafide
sos de ciocolatá
-
75 gr. ciocolatá menaj
-
50 gr. unt
-
1 lingurá fáiná
-
1 dl lapte
-
1 dl friscá
-
2 linguri cacao pudrá
-
200 gr. zahár pudrá
-
2-3 linguri esentzá rum
Modul de
preparare
- Ingredientele pentru clátite le batem bine cu
telul sau le mixám si coacem 12 bucáti clátite traditionale din compozitie ,
crema:
- punem laptele la fiert cu zahárul si dám cíteva clocote stafidelor, adáugám
nuca , coaja si zeama de portocalá, si o fierbem píná ce umplutura se
omogenizeazá ca sá poatá fi unsá pe plácintá ca si un gem,
sos de ciocolatá:
- punnem untul íntr-o tigaie , íl ínfierbíntám ,
adáugám fáina , ínvírtim de cyíteva ori si stingem cu laptele , punem zahárul
si fierbem píná se íngroasá, adáugám ciocolata si esentza de rum apoi frisca ,
mai mestecám de cíteva ori apoi dám la rácit,
- ungem plácintele cu crema de nucá, le
ímpáturám ín triunghi , punem cíte 2 plácinte pe farfurie dupá cum aratá si imaginea
de sus si le turnám cu sosul de ciocolatá dupá preferintá ,
sínt o adeváratá delicatese .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése