Brokooli
si cartofi copti.
Ingrediente/4 portii.
-
1 kg brokkoli
-
4 cátei usturoi
-
3 linguri ulei
-
1 lingurá vegeta
-
sare dupá gust
-
1 vírf cutit piper
cartofi copti
-
1 kg cartofi
curátati
-
4 cátei usturoi
-
1 linguritá vegeta
-
1 lingurá coreandru verde tocat
-
1 vírf cutit piper
-
5 linguri ulei
sos alb
-
2 dl kefir
-
2 dl
smíntíná
-
2 lingurite zeamá de lámíie
-
1 linguritá vegeta
-
1 vírf cuti piper alb
-
1 linguritá zahár
-
2 cátei usturoi
Modul de
preparare
brokkoli
- Punem apá cu sare la fiert, desfacem brokkoli pe flori, cotorul íl curátim de coaja tare si
íl táiem ín bucáti mai mari, cínd apa fierbe punem cotorul apoi florile de brokkoli ín apa
clocotitá pentru 3 – 4 minute , íl scoatem ín strecurátor , lásám sá
se scurgá bine apoi presárám cu vegeta ,
pier, si usturoi pisat , íncingem 3 inguri de ulei si rumenim frumos fiecare floare de brokkoli, íntorcíndule
cu grijá sá nu se sfáríme , le asezám pe
platou.
cartofi
- alegem cartofi de márime medie, íi curátám
, íi táiem ín 2 ín lung, si apoi ín 2 dea latul, adicá táiat ín 4 bucáti, íi punem
la fiert ín apá caldá bine cu putiná sare, si íi fierbem 5-6 minute, íi scurgem
, íi presárám cu vegeta, piper, usturoi pisat, si íi punem ín tava de fripturi,
apoi íi dám la cuptor si íi rumenim frumos , íi scoatem pe platou língá
brokkoli si íi presárám cu coreandru verde tocat.
sosul-alb
- íntre timp pregátim sosul alb, íntr-un
bol mai mare turnám kefirul, smíntína , le frecám bine ímpreuná, adáugám piper
alb, 1 linguritá zahár, 2 cátei usturoi
bine pisati , 1 linguritá vegeta, si 2 linguri zeamá de lámíie, le frecám bine si
le dám la rece pentru ½ orá , apoi turnám sosul peste cartofii si brokkoli de
pe platou, si servim ca garnitutá sau,,,,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése