Ciorbá de burtá
Ingrediente
- 2 kg burtá vitá
- 2 kg oase albe de vitá
- 1/2 kg smantana
- 2 morcovi mari
- 1 teliná mare
- 2 fire pátrunjel
mari
- 2 ouá
- 1 cápátíná usturoi
- 1 legáturá leostean
verde
- 2 , 3 ardei grasi
- otet dupá gust
- sare,piper, vegeta dupá
gust
Mod de preparare
- Se pun la fiert oasele
de vitá ímpreuná cu burta , { eu am folosit oase de porc rasol }
Dupá
aproximativ 30 – 40 minute se adaugá si legumele táite ín bucáti mari si
se lasá la fiert pe foc mic. Se verificá din cínd ín cínd burta si cínd este
fiartá bine se scoate , se taie físii si se lasá deoparte. Se fierb oasele píná cade tot de pe ele,apoi se scot ímpreuna cu
legumele. Zeama se strecoará si se pune ínapoi
pe foc.Se adaugá usturoiul pisat ,otet dupa gust , vegeta , sare,piper,
Se adaugá burta
táiatá precum si carnea care au fost
curátatá de pe oase
Smíntína se bate
bine cu ouále si cu 1 lingurá fáiná la
care adáugám si douá trei
polonicuri de zeamá
fierbinte amestecínd íncet ca sá nu se
adune oul si smíntína .
Se drege ciorba cu amestecul obtinut si se mai dá
íntr-un clocot.Se poate adáuga o lámíe
feliatá .Dupá ce se stinge focul
se adaugá o legáturá de leustean verde tocat máruntSe serveste fierbinte cu ardei iuti si cu smíntíná
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése