2014. március 23., vasárnap

Cartofi umpluti.

                    

  Cartofi umpluti

     Ingrediente 
     - 4 – 6 cartofi mari 
 - 250 gr ciuperci champignon 
 - 250 gr carne tocatá
 - 3 ouá
 - 3 felii szlániná afumatá
 - 2 linguri ulei
 - 3 fire ceapa verde 
 - 2 ardei kalifornia, rosu si verde
 - 1 legáturá pátrunjel verde
 - busuioc dupá gust  
 - vegeta  , sare, piper
 - 50 gr parmezan ras 
 - 2 dl smíntíná

 

Mod de preparare:

-        Se preíncálzeste cuptorul la 200 grade, se spalá bine   
    cartofii, se ínteapá cu o furculitá si se aseazá pe o tavá,  
    lásíndu-i la copt timp de 40 de minute
      -Se curátá ciupercile,  si se taie felii. Se taie ceapa verde  inele  , ardeiul cuburi mari , se prájeste slánina táiatá cubulete mici , ín 2 lunguri de ulei, se cáleste ceapa ,  ardeiul si ciupercile, ínnábusim píná scade zeama care o lasá ciupercile ,  apoi se pun la rácit, cínd sa rácit, condimentám , adáugám carnea tocatá si  miezul de cartof scobit , amestecá bine umplutura, eventual potrivim de condimente, { vegeta,  pátrunjel,, piper  , busuioc , sare, atentie la sare, ,  slánina are sare , vegeta deasemenea si cascavalul }
      - se taie partea  superioará a cartofilor, adicá se taie un capac , apoi se scobeste putin interiorul, miezul scobit ín adáugám la umpluturá, apoi umplem cartofii cu compozitia,,,

      - íi dám la cuptor pentru circa 15  minute, dupá 15 minute presárám cu  cascavalul, si mai punem la cuptor ,  píná cascavalul se topeste ,  dupá care se servesc cu parmezan, busuioc , smíntíná  eventual cu salatá iceberg ,  servim ca aperitiv sau poate fi o ciná grozavá.

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