2014. március 14., péntek

Ciorbá "oferta bucátarului sef "

               

Ciorbá ”oferta bucátarului sef ”

Ingrediente
    - 1 pui mic ,  6 – 700 gr.
    - 5- 600 gr. piept de porc
    - 1 teliná 
    - 3 morcovi
   - 3 rádácini pátrunjel
   - 1 pahar mare  smíntíná grasá
   - 3 gálbenusuri de ou

   - 5 cátei  usturoi
   - 3,,,4 ardei kalifornia rosu si galben
   - 1 fir mai mic de praz
   - 3,4 cátei de usturoi
   - leostean dupá gust
   - sare, piper, dupá gust
   - vegeta , ienibahar , dupá gust
   - otzet  dupá gust

Mod de preparare
               - Se pun la fiert legumele  cu carnea  , se condimenteazá cu vegeta, piper boabe  si ienibahar. Puiul se fierbe circa 30 – 40 minute si se scoate, cínd pieptul de porc si legumele sínt  fierte se strecurá  supa , si zeama  se pune din nou la fiert  . se dezoseazá  pieptul  de pui se taie físii si se pune  deoparte { restul puiului  se pune la tavá se dá la  cuptor condimentat dupá preferintá }  , tot asa si pieptul de porc se taie físii sau cum íi mai spune „julien,, apoi se pun ínapoi ín oala cu zeama clocotind .
        -  Smíntína se bate bine  cu gálbenusurile  de ou. Se pun  si cíteva  linguri da ciorbá  fierbinte si se bate mai departe cu supa apoi se adaugá  usor cu grijá la ciorba ín clocot ca sá nu se adune oul si smíntíná ,  mestecínd continuu , cíteva minute ,  este de mare  importantá  ca smíntína sá fie destul de grasá , cáci  altfel cínd o adáugám ín oalá se taie si stricám tot aspectul ciorbei , vom obtine  un fel de brínzá pe deasupra ciorbei,, dealtfel ciorba trebuie sá fie de o culoare frumoasá , gálbui  auriu mátásos ,
        -  Se adaugá otet dupá gust, daca este nevoi mai condimentám cu vegeta, sare usturoi ,  si mai dám ín doua- trei clocote , adáugám leosteanul táiat márunt  si ciorba este gata , { leostean  proaspát , dar e bun si cel congelat , aroma este aceeasi }
      -  Se serveste fierbinte, eventual cu ardei iuti.La masa o putem pune  ínsotita de smíntíná si de otet , astfel fiecare sá o dreagá dupá bunul sáu plac.
                - E o ciorbitá delicioasá si ínlocuieste cu succes ciorba de burtá , de aceea i se mai spune si  ciorbá  de burtá falsá .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése