Prájiturá fragedá cu mac
Ingrediente
- 750 gr fáiná de buná calitate
- 250 gr zahár
- 1 praf de copt
- 3 gálbenusuri
de ou
- 200 gr
unturá sau unt
- 1 vírf cutit bicarbonat de sodiu
stins cu zema de la 1 lámíie .
stins cu zema de la 1 lámíie .
-
smíntíná cítá ea ,ca sá obtinem o cocá molcutá pentru íntins fain
umpluturá
- 400 gr mac
mácinat
- 200 gr zahár
- 1 lámíie -coaja
si zeama
- 1 caná cu lapte
- 3 albusuri de
ou bátute spumá
- 50 gr gem de
prune
- 150 gr stafide
pentru ornat
- 600 gr cicocolatá menaj
- 5 linguri ulei
- 5 linguri lapte
Mod de
preparare
- Punem fáina
pe suprafata de lucru, o frecám cu
untura sau untul,, adáugám gálbenusurile de ou, praful de copt , coaja de lámíie ,
bicarbonatul stins cu zema de la 1 lámíie, si atíta smíntíná ca sá obtinem o
cocá fainá molcutzá, o frámíntám bine de tot, si o ímpártim ín 4 foi,
- dintr-o caná de
lapte si 200 gr zahár , facem sirop , íl dám la fiert ,cínd clocoteste íl
turnám peste mac ,adáugám stafidele , coaja de la o lámíie si zeama, si mai pe
urmá usurel, adáugám 3 albusuri de ou bátute spumá
- ungem tava de
copt cu unturá ,tapetám cu hírtie de copt, apoi íncepem etajatul , íntimdem o
foaie din cocá, ungem cu gem, peste care íntindem umplutrá de mac, acoperim cu altá foaie , si continuám etajatul
píná la sfírsitul foilor, evident cá deasupra vine foaie,, apoi dáml la cuptor pentru
circa 30 de minute dupá care facem proba
de copt,, scobitoare,,,
- scoatem
prájitura , o lásám putin sá se rácoreascá íntre timp pregátim glazura ,,,
- punem 600 gr
cicolatá menaj íntr-o cráticioará cu 5
linguri ulei si 5 linguri lapte pe o baie de abur, si mestecám usurel píná
cicolata se va omogeniza bine cu laptele si uleiul si vom obtine o cicolatá fainá sticloasá fluidá , dupá care o turnám frumos peste prájitura putin rácoritá deacum,, apoi o dám
la rece, pentru cíteva ore si o táiem dupá preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése