Cremes scotian
pentru
cocá:
- 750 gr fáiná
-
100
gr margariná
-
250
gr zahár
-
3
linguri de lapte pentru stint amoniacul
de sodiu
-
15
gr amoniac de sodiu { salalkali }
-
1
pic de sare
-
Smíntíná
grasá cítá cuprinde pentru a obtien o cocá molcutá
pentru
cremá:
- 1 l lapte
-
5
ouá
-
4
linguri mari de fáiná
-
6
linguri mari de zahár
-
3
plicuri vanilie
glazurá:
- 100 gr. cicoclatá
menaj
- 50 gr. margariná
-
3
linguri lapte
Mod de preparare
coca: -punem fáina pe
masa de lucru si o frecám ín palme cu
margarina, stingem amoniacul de sodiu cu 3 linguri de lapte fierbinte, íl adáugám si cele 2 ouá , smítíná cítá ea, apoi frámíntám o
cocá molcutá, o ímpártim ín 3 párti si o coacem pe fundul de la tavá bine
unsá cu unt,,
- coacem foi albe, adicá circa 5 minute le vom
coace la foc potrivit,, sá avem grijá sá nu se coloreze folie, dar sá nu rámíná
nici crude , sá avem grijá de foi cá sínt ff fragede si se rup
crema:
-vom
freca gálbenusurile de ou cu zahárul si vanilia , adáugám laptele si
fáina si dám la foc, íncetisor, , fierbem o cremá víscoasá bine omogená, apoi
íncá fierbinte usurel cu grijá , cu miscári lente adáugám albusurile bátute spumá
fff tare , cu crema obtinutá íncá
caldá umplem foile ,,,,
glazura:
-cicolata menaj o topim pe baie de
abur ímpreuná cu margarina si 3 linguri de lapte , si o aplicám peste
prájitura íncá cáldutá, apoi o dám la rece mai multe ore , o feliem dupá
preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése