Gáluste de
cartofi la cuptor
Ingrediente/4
portii
-
6 bucáti cartofi mari
-
300 gr. fáiná, sau cítá ea cartoful
-
2 buc. ceapá
-
1 linguritá boia dulce
-
1 lingurá vegeta
-
sare dupá gust
-
1 vírf cutit piper
-
2 dl ulei
-
300 gr. caizer
-
3 dl
smíntíná grasá
Modul de
preparare
- Curátm cartofii
íi táiem ín 4-6 bucáti, íi punem la fiert . ínsá numai atíta apá punem pe
cartofi exact la ínáltimea cartofilor , sánu treacá peste ei, adáugám vegeta dupá
gust si fierbem cartofii amestecínd din cínd ín cínd, píná sínt fierti, apoi zdrobim cartofii ín apa de fiert, cu telul sau
íi mixám, adáugám piper si fáiná píná vom obtine un aluat bine omogen ,
- Íntre timp íncingem uleiul , prájim caizerul,
adáugám ceapa tocatá márunt, o prájim punem boiaua , apoi, pregátim o tavá pentru
fripturi,, sau vas de ”yena” , punem pe fundul vasului cíteva linguri din
prájeala cu ceapá, iar cu lingurá pentru servit luám din alautul de cartofi formá de gáluste de griz, si le asezám pe
fundul vasului, una língá alta, cínd fundul vasului sa umplut, ímpártim peste gáluste din compozitia de ceapá cu
caizer, apoi continuám operatia cu gálute, si caizer, píná la terminarea
ingredientelor, avínd grijá ca deasupra sá viná ceapá cu caizer, apoi dám vasul
sau tava la cuptor circa 30 minute, dupá care servim caldá cu smíntíná ,
presáratá cu boia de ardei, língá care merge deminune, salatá de ardei copt, sau
salatá iceberg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése