2014. március 28., péntek

Gáluste de cartofi la cuptor.

                 

Gáluste de cartofi la cuptor

   Ingrediente/4 portii
-        6 bucáti cartofi mari
-        300 gr. fáiná, sau cítá ea cartoful
-        2 buc. ceapá
-        1 linguritá boia dulce
-        1 lingurá vegeta
-        sare dupá gust
-        1 vírf cutit piper
-        2 dl ulei
-        300 gr. caizer
-        3 dl smíntíná grasá

Modul de preparare
       - Curátm cartofii íi táiem ín 4-6 bucáti, íi punem la fiert . ínsá numai atíta apá punem pe cartofi exact la ínáltimea cartofilor , sánu treacá peste ei, adáugám vegeta dupá gust si fierbem cartofii amestecínd din cínd ín cínd, píná sínt fierti, apoi  zdrobim cartofii ín apa de fiert, cu telul sau íi mixám, adáugám piper si fáiná píná vom obtine  un aluat bine omogen ,
   -  Íntre timp íncingem uleiul , prájim caizerul, adáugám ceapa tocatá márunt, o prájim punem  boiaua , apoi, pregátim o tavá pentru fripturi,, sau vas de ”yena” , punem pe fundul vasului cíteva linguri din prájeala cu ceapá, iar cu lingurá pentru servit luám din alautul de cartofi  formá de gáluste de griz, si le asezám pe fundul vasului, una língá alta, cínd fundul vasului sa umplut, ímpártim  peste gáluste din compozitia de ceapá cu caizer, apoi continuám operatia cu gálute, si caizer, píná la terminarea ingredientelor, avínd grijá ca deasupra sá viná ceapá cu caizer, apoi dám vasul sau tava la cuptor circa 30 minute, dupá care servim caldá cu smíntíná , presáratá cu boia de ardei, língá care merge deminune, salatá de ardei copt, sau salatá iceberg.

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése