Gáluste din cartofi ín sos picant
Ingrediente/gáluste
- 250
gr. cartofi fierti
- 50 g unt
- 150 gr. brínzá de vaci
- 2 ouá
- 1 linguritá vegeta
- 1 vírf cutit nucsoará
pentru
sos:
- 100 gr slániná afumatá
- 3 linguri ulei
- 1 caná suc de rosii
- 3 linguri ketchup
- 1 ceapá
- 3 cátei usturoi
- sare si piper
- oregano
- frunze de busuioc proaspát
- 100 g cascaval rázálit
Modul de preparare.
- Curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu putiná sare
si 1 linguritá vegeta. Cínd sínt fierti íi scurgem bine si íi trecem prin presa
de cartofi, sau jumári dacá nu avem de cartofi. Íi punem íntr-un castron la
rácit apoi íi frecám bine cu untul moale , adáugám ouále , brínza de
vaci pisatá bine , faina si condimentele dupá gust : vegeta , piper , nucsoará .
Sosul :
- ceapa
o tocám márunt, usturoiul íl pisám , slánina o prájm ín 3 linguri de ulei ,
adáugám ceapa , o cálim putin punem usturoiul si stingem cu suscul de rosii potrivim
cu apá apá rece pentru a obtine un sos
nu prea subtire . condimentám dupá gust cu vegeta , sare, piper , oregano , busuioc , omogenizám si dám cíteva
clocote , adáugám 3 linguri ketchup
- sosul obtinut íl turnám íntr-un vas termorezistent uns cu putin ulei , umezim míinile si formám gálustele din pasta obtinutá din cartofi. Gálustele
sau gombozii íi táválim prin cascavalul rázálit si íi asezám unul língá altul peste sosul din vasul de”yena”. Dám vasul la cuptor la foc mediu píná se rumenesc
gálustele .
-
Se servesc calde presárate cu frunze verzi de busuioc , pátrunjel tocate si dupá prefeintá se mai poate adáuga ketchup , noi servim cu spaghete , este
un deliciu.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése