2014. március 11., kedd

Cornuletze cu suncá si susan.

      

Cornuletze cu suncá si susan

   pentru cocá
-        2 dl. lapte
-        1 linguritzá zahár
-        25 gr. drojdie proaspátá
-        2 gálbenuse de ou
-        100 gr. unt
-        500 gr. fáiná de buná calitate
-        1 linguritzá sare
-        30 – 40 gr. fáiná la masa de lucru

umplutura
-        100 gr. unt
-        150 gr. cascaval pentru ras
-        150 gr. suncá afumatá fiartá
-        1 linguritzá busuioc tocat

-        pentru uns , 2albucsuri de ou , 1 lingurá zahár , 1 lingutizá smíntíná grasá ,2 linguri semintze de susan.

Modul de preparare
               - 1 dl lapte  íncálzim cu 1 lingurá  zahár si punem drojdia la dospit , dupá ce am dizolvat drojdia ín laptele putin íncálzit  , presárám cu fáiná pedeasupra si punem deoparte la loc cáldutz , fáina   o cernem pe masa de lucru , íntre palme frecám cu untul , adáugám sarea , gálbenusele de ou , drojdia dospitá si íncepem frámíntatul, cíte putin mai adáugám lapte si o míná de ulei  , píná obtinem o cocá molcutzá care se poate lucra bine, frámíntám píná face básicutze, apoi o ínvelim cu un prosop de bucátátie , lásám la dospit circa 30 minute , timp ín care pregátim umplutura ,
        - táiem ín cubulete mici sunca, rázálim cascavalul iar untul íl íncálzim íntre palme , ca sá fie destul de moale pentru al putea freca cu cascavalul rázálit si amesteca cu cubuletele de suncá si busuiocul tocat.
         - Íntimdem aluatul dospit pe masa de lucru ín formá de cerc, grosime circa 2-3 mm , táiem din  mijloc ínspre margine  ín formá de trinughiuri, apoi la bazá adicá pe partea deafará, dinspre noi care evident este mai  latá, ímpártim umplutura , si íncepem rularea cornuletelor, ínspre interior, ungem tava de copt cu ulei , tapetám cu hírtie de copt, asezám cornuletele la distante potrivite , ca sá nu se ímpreune la copt, cáci vor creste ff tare,,  apoi le ungem cu albusul de ou bátut cu 1 lingurá smíntíná si 1 linguritzá   zahár, presárám cornuletzele cu susan dupá preferintá  si le dám le  cuptorul íncálzit ín prealabil, circa 15 minute dupá care  íntoarcem tava, si  mai  lásám  , circa 10 minute, apoi facem proba scobitorii dacá mai este nevoie de copt, sau nu. Servim ca aperitiv cu salatá proaspátá , sau gustári ocazionale.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése