Valurile dunárii
Ingrediente:
- 4 ouá
– 150 gr zahár
– 350 gr fáiná
– 150 ml lapte
– 150 ml ulei
– 1 lámíie
– 150 gr zahár
– 350 gr fáiná
– 150 ml lapte
– 150 ml ulei
– 1 lámíie
- 1 linguritá moca
bicarbonat de sodiu
– 1 lingurá cacao
– 200 gr visine , proaspete , congelate sau
– 1 lingurá cacao
– 200 gr visine , proaspete , congelate sau
din compot
pentru crema:
- 400 ml lapte
– 1 plic budincá gust de friscá
– 200 ml friscá lichidá
– 1 plic íntáritor friscá
– 3 linguri zahár
– esentá friscá
– 1 plic budincá gust de friscá
– 200 ml friscá lichidá
– 1 plic íntáritor friscá
– 3 linguri zahár
– esentá friscá
pentru
glazurá:
- 100 gr ciocolata amáruie
– 100 ml friscá lichidá
Mod de preparare
- batem ouále cu zahárul
píná ce compozitia devine cremoasá. Adáugám laptele si uleiul iar la final
íncorporám fáina si bicarbonatul stins cu zeama de la o lámíine + coaja de
lámíie .
- ímpártim compozitia ín doua si ín una din ele adáugám cacaoa. Turnám ín tava tapetatá cu hírtie de copt compozitia galbená , deasupra turnám compozitia cu cacao.
- ímpártim compozitia ín doua si ín una din ele adáugám cacaoa. Turnám ín tava tapetatá cu hírtie de copt compozitia galbená , deasupra turnám compozitia cu cacao.
- dupá ce am scurs
visinele le ímpártim uniform pe toatá suprafata prajiturii.
- dám la cuptor la foc mediu.
- punem pe foc laptele
cu zaharul si esenta , budinca o amestecám cu putin
lapte rece si apoi o adáugám la laptele ín clocot amestecínd continuu píná se
íngroase bine . O punem sá se ráceascá amestecínd din cínd ín
cínd ca sá nu formeze crustá.
- batem frisca cu pliculetul de íntaritor píná se íngroasá bine si o adáugám la budinca fiartá si rácitá , ómogenizám.., evident cá ín loc de friscá putem folosi unt sau margariná la cremá
- batem frisca cu pliculetul de íntaritor píná se íngroasá bine si o adáugám la budinca fiartá si rácitá , ómogenizám.., evident cá ín loc de friscá putem folosi unt sau margariná la cremá
- íntindem crema peste prájitura
rece si nivelám.
- topim ciocolata pe baie de
abur ímpreuná cu frisca lichidá, omogenizám, lásám sá se rácoreascá putin
si íntindem peste cremá.Cu ajutorul unei furculite pentru servit , trasám
valuri pe intreaga suprafatá.
- dám prájitura la rece pentru
cel putin o orá iar apoi se taie cuburi cu un cutit bine ascutit pe care
íl trecem la fiecare bucatá prin apá fierbinte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése