Ciorbá
de fasole verde
- 750 gr fasole verde, - 2 morcovi, - 1 ceapá, - 2 ardei kalifornia
rosii , - 0,5 kg rosii proaspete, - 1,5 dl ulei, - 1 legáturá pátrunjel,
- 1 legáturá frunze tzeliná , - 1 linguritá pastá de ardei capia, - 1 linguritá
moca boia de ardei dulce, - vegeta - piper
si sare dupá gust.
Mod de preparare
- Ardeiul se taie cubulete,
morcovul se taie rondele, ceapa se toacá márunt si se cálesc , apoi totul se stinge cu 1,5 l apá fierbinte.
Cínd apa
clocoteste , se adaugá pástáile de fasole rupte ín cíte 2-3 bucáti dupá
preferintzá , feunza de treliná si o
linguritá de vegeta. Cínd toate sunt aproape fierte , adáugám rosiile táiate
cubulete , se lasá sá fiarbá.
Cínd sunt fierte
se mai adaugá sare dupá gust. Pentru aromá , se adaugá pátrunjelul tocat márunt.
Se serveste caldá, de
preferintá cu smíntíná ,
simplá si f. delicioasá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése