Cremes
cu miere-albine
cremá:
- 4 plicuri
budincá friscá
- 6 dl lapte
- 200 gr.
zahár pudrá
- 300 gr.
unt
- 4
plicuri vanilie
glazurá:
- 160 gr.
ciocolatá menaj
- 5
linguri ulei
- 5
linguir lapte
coca 1:
- 250 gr.
fáiná
- 1
lingurá cacao pudrá
- 50 gr.
unt
- 150 gr.
zahár
- 2
linguri miere albine
- 2 ouá
- 1 linguritá
bicarbonat de sodiu
- ½ lámíie
coca blat:
- 6 ouá
- 150 gr.
zahár
- 10
linguri apá mineralá gazoasá
- 100 gr.
nucá mácinatá
- 150 gr.
fáiná
- 1
linguritá rasá bicarbonat
- ½ lámíie
Modul de
preparare
cremá:
- fierbem
budinca ín lapte cu 3 linguri zahár si o dám la rácit, íntre timp frecám untul
spumá cu zahárul, apoi adáugám budinca rácitá complect si frecám píná crema devine
mátásoasá si spumoasá ,o dám la rece,
coca1:
- íntr-un
vas mai mare punem apá la fiert pentru baie de aburi, ín vasul mai mic care va
fi pus pe abur, batem 2 ouá spumá, adáugám zahárul , punem vasul pe abur, batem
mai departe , punem cacaoa, 1 linguritá bicarbonat stinsá cu zeama de la ½ lámíie
si coaja rasá , apoi untul si mestecám pe abur circa 5-7 minute,
- luám de pe
abur, adáugám fáina si cu miscári repezi frámíntám coca bine, o ímpártim exact
ín 2 párti, o parte o lásám ín vasul ín care a fost mestecatá, cealaltá parte o
íntindem , si o coacem pe fundul de la tavá unsá bine cu unt si presáratá cu
fáiná, cam 3-4 minute , apoi íntindem
a-2a foaie si o coacem,
coca blat:
– 6 albusuri batem spumá cu 150 gr. zahár
pudrá, adáugínd usurel cíte o lingurá de zahár si cíte o lingurá apá mineralá píná la íncorporarea totalá a
ingredienteleor, cínd spuma este tare íncorporám bicarbonatul stins cu zeamá de
la ½ lámíie si coaja rasá, galbenusurile
cíte unul píná se íncorporeazá fiecare apoi adáugám al doilea si se repetá píná
la 6 gálbenusuri,,folosim mixerul la cea mai micá vitezá ín acest caz,,dupá
gálbenusuri íncorpotám nuca mácinatá si fáina , acum cu lingura nu cu
mixerul,exact ca si la blatul de tort,, ungem tava cu ulei, tapetám cu hírtie
de copt si dám la cuptor circa 20 minute, dupá care facem proba de copt,,scobitoarea,,,
-dupá ce totul sa
rácit, trecem la ansamblarea prájiturii, si anume:
- asezám
pe platoul de prájiturá o foaie cu miere , íntindem peste ea jumátate din crema
de friscá, punem peste cremá coca blat peste care íntindem crema rámasá si
ínchidem cu a doua foaie cu miere peste care vine glazurá si anume:
- íntrun vas mai mic topim ciocolata menaj pe baie de abur cu
5 linguri ulei si 5 lapte , o íncálzim píná la topire completá si
catifelare apoi o turnám peste prájitura
ansamblatá si o dám la rece píná glazura se solidificá ca sá poatá fi feliatá ,
dupá care o felime dupá preferintá,
putem ornamenta cu friscá dacá dorim,dar nu e neapáratá nevoie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése