2014. március 12., szerda

Desert cu mere.

        

Desert cu mere

 Ingrediente pentru 4 portii
   -  1 cozonac ímpletit simplu de 300 gr
-        4 ouá
-        5 linguri de zahár
-        3 plicuri zahár vanilie
-        5 dl lapte
-        1 coajé de lámíine rasá.
-        100 gr unt
-        30 gr stafide
-        1 dl aromá de rum
-        250 gr nucá mácinatá
-        600 gr mere jonathan
-        200 gr gem de caise

  Modul de preparare
     - Táiem cozonacul ín felii mai gorase ínainte de preparare cu o zi, si íl punem la uscat, ín altá zi , curátám merele  , le táiem felii subtiri , le introducem ín apá clocotitá  piná se ínmoaie,, le presárám cu zahár , le stropim cu zeamá de lámíie, si le asezám ín strecurátoare,

    - Punem laptele la ínfierbíntat cu 2 linguri de zahár , íntre timp frecám gálbenusurile de ou cu 3 linguri de zahár, prafurile de vanilie, píná se face o cremá spumoasá, apoi adáugám spuma la laptele fierbinte , dar nu fiert,,mestecínd ín continuu, píná se ínfierbíntá din nou, apoi ungem un vas termorezistent, cu unt si íncepem etajarea cozonacului,, ímbibám feliile de cozonac ín laptele de pasáre si le asezám pe fundul vasului , peste care presárám jumátate din nuca mácinatá, jumátate din merele feliate , jumátate din stafide si jumátate din gemul de caise,, apoi continuám operatia píná la terminarea ingredientelor, punem pedeasupra bucátele de unt si  dám la cuptorul íncálzit ín prealabil, timp de circa 20 minute,,,íntre timp batem albusurile spumá f.tare, dupá cele 20 minute, mai punem peste cocá putin gem de caise, apoi adáugám albusuriel spumá si mai dám la cuptor píná albusul va lua culoarea alunei  palide ,, deserul se serveste cald, sau rece, caatare sau cu sirop de caise. Este un desert  delicios si usor de preparat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése