Desert cu mere
Ingrediente pentru 4 portii
- 1
cozonac ímpletit simplu de 300 gr
-
4 ouá
-
5 linguri de zahár
-
3 plicuri zahár vanilie
-
5 dl lapte
-
1 coajé de lámíine rasá.
-
100 gr unt
-
30 gr stafide
-
1 dl aromá
de rum
-
250 gr nucá mácinatá
-
600 gr mere jonathan
-
200 gr gem de caise
Modul de preparare
- Táiem cozonacul ín felii mai gorase ínainte de preparare cu o zi,
si íl punem la uscat, ín altá zi , curátám merele , le táiem felii subtiri , le introducem ín
apá clocotitá piná se ínmoaie,, le
presárám cu zahár , le stropim cu zeamá de lámíie, si le asezám ín strecurátoare,
- Punem laptele la ínfierbíntat cu 2
linguri de zahár , íntre timp frecám gálbenusurile de ou cu 3 linguri de zahár,
prafurile de vanilie, píná se face o cremá spumoasá, apoi adáugám spuma la
laptele fierbinte , dar nu fiert,,mestecínd ín continuu, píná se ínfierbíntá
din nou, apoi ungem un vas termorezistent, cu unt si íncepem etajarea
cozonacului,, ímbibám feliile de cozonac ín laptele de pasáre si le asezám pe
fundul vasului , peste care presárám jumátate din nuca mácinatá, jumátate din
merele feliate , jumátate din stafide si jumátate din gemul de caise,, apoi
continuám operatia píná la terminarea ingredientelor, punem pedeasupra bucátele
de unt si dám la cuptorul íncálzit ín
prealabil, timp de circa 20 minute,,,íntre timp batem albusurile spumá f.tare,
dupá cele 20 minute, mai punem peste cocá putin gem de caise, apoi adáugám
albusuriel spumá si mai dám la cuptor píná albusul va lua culoarea alunei palide ,, deserul se serveste cald, sau rece,
caatare sau cu sirop de caise. Este un desert
delicios si usor de preparat,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése