Cáciula cazacului
Ingrediente
- 8 ouá
-
250 gr fáiná de buná calitate
-
350 gr zahár pudrá
-
1 lingurá praf de cacao de buná calitate
-
1 linguritá moca bicarbonat de sodiu
-
1 lámíie : coaja si zeama
-
7 linguri cu apá cáldutá
-
sare
pentru cremá:
- 4 linguri griz
-
3 linguri zahát tos
-
4 dl lapte
-
200 gr. unt sau margariná de buná calitate
-
200 gr zahár pudrá
-
3 plicuri vanilie
glazurá:
- 300 gr ciocolatá menaj
-
5 linguri ulei
-
3 linguri lapte
-
150 gr nucá de cocos
Mod de preparare
- Frecám gálbenusurile
spumá cu zahárul apoi adáugám cele 7 linguri de apá cáldutzá , coaja de la o
lámíie , iar cu zeama stingem bicarbonatul si íl adáugám la gálbenusuri, frumos
íncorporám fáina si usurel cu treabá buná adáugám si albusurile bátute spumá
foarte tare iar dupá íncorporare completá, ímpártim aluatul ín douá párti egale iar íntr-o portie din aluat íncorporám pudra
de cacao, apoi dám la copt, o cocá albá si una maron, adicá cu cacao.
- Untul , zahárul si
vanilia le frecám spumá , apoi din 4
dl lapte cu 3
linguri zahár tos si 4 linguri de griz, fierbem griz ín lapte pentru cremá, íl
punem la rácit, si apoi íl íncorporám ín untul frecat spumá cu zahárul,,
omogenizám frumos crema, apoi o aplicám íntre cele douá foi de tort, una
galbená si cealaltá maro,,le pasám binisor ímpreuná ca sá se lipeascá binisor, si íncepem sá táiem rondele cu o
formá pentru pogácele ,,,sau,,, dupá care avem sá ungem cu cremá fiecare
lateralá al rondelelor obtinute apoi le
dám binisor prin nucá de cocos , le asezám pe tavá, si vom continua operatia
píná se terminá coca,, íntre timp punem la topit pe baie de abur ciocolata
menaj cu laptele si uleiul, cínd vom obtine compozitia doritá de glazurá ,cu mare grijá turnám pe fiecare
cáciulitzá din glazurá, apoi le dám le rece píná glazura se va solidifica.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése