2014. március 16., vasárnap

Plácintá "lasagnea".

               

 
Plácintá"lasagnea".


     plácinta:
               - 3 ouá

               - 300 gr. fáiná

               - 2 cartofi fierti rázáliti de márime medie

               - 1 dl ulei

               - 2 ling. smíntíná 20%

               - 1 vírf cutit sare

               - 1 vírf cutit vegeta

               - 2 dl apá mineralá gazoasá

               - 1dl ulei pentru copt plácinta


     umplutura:
              - 400 gr. suncá de praga, sau,,,,,

              - 1 bucatá brínzá topitá,,, 200 gr,,,

              - 3 ling. smíntíná 20%

              - 1 linguritá frunze busuioc tocat

              - 150 gr. cascaval rázálit

              - 5 gr. unt

              - 2 dl smíntíná pentru ansamblat 

Modul de preparare

        -Ingredientele pentru plácintá le omogenizám bine píná obtinem o pastá finá nu prea groasá, totusi putin mai omogená decít clátitele obisnuite , si coacem din ele 10 bucáti .

       -sunca o táiem ín feli mai grosutze, apoi ín cubuletze, adáugám brínza topitá , 3 linguri smíntíná  frunzele de busuioc si amestecám bine,


       -  íncepem ansamblarea,,, íntr-un vas de”yena” rotund , sau ín ce avem , ungem vasul bine  cu unt , asezám 1 plácintá ín el, punem o lingurá de smíntíná peste care punem o lingurá umpluturá, nivelám uniform si presárám cu  putin cascaval rázálit, apoi continuám operatzia píná la terminarea ingredientelor, pe deasupra punem 2-3 ling.smíntíná presárám cu cascaval rázálit si dám la cuptorul preíncálzit ín prealabil , píná cascavalul se rumeneste , servim calde cu salatá proaspátá de rosii, castrsavetzi, ceapá, táiate dupá preferintzá, le stropim cu ulei de másline si otzet din vin alb si presárám cu coreandru tocat.

1 megjegyzés: