Plácintá"lasagnea".
plácinta:
- 3 ouá
- 300 gr. fáiná
- 2 cartofi fierti rázáliti de márime
medie
- 1 dl ulei
- 2 ling. smíntíná 20%
- 1 vírf cutit sare
- 1 vírf cutit vegeta
- 2 dl apá
mineralá gazoasá
- 1dl ulei pentru copt plácinta
umplutura:
- 400 gr. suncá de praga, sau,,,,,
- 1 bucatá brínzá topitá,,, 200 gr,,,
- 3 ling. smíntíná 20%
- 1 linguritá frunze busuioc tocat
- 150 gr. cascaval rázálit
- 5 gr. unt
- 2 dl smíntíná pentru ansamblat
Modul de preparare
-Ingredientele
pentru plácintá le omogenizám bine píná obtinem o pastá finá nu prea groasá,
totusi putin mai omogená decít clátitele obisnuite , si coacem din ele 10
bucáti .
-sunca
o táiem ín feli mai grosutze, apoi ín cubuletze, adáugám brínza topitá , 3
linguri smíntíná frunzele de busuioc si amestecám bine,
- íncepem ansamblarea,,, íntr-un vas de”yena” rotund , sau ín ce avem ,
ungem vasul bine cu unt , asezám 1 plácintá ín el, punem o lingurá de
smíntíná peste care punem o lingurá umpluturá, nivelám uniform si presárám cu
putin cascaval rázálit, apoi continuám operatzia píná la terminarea
ingredientelor, pe deasupra punem 2-3 ling.smíntíná presárám cu cascaval
rázálit si dám la cuptorul preíncálzit ín prealabil , píná cascavalul se
rumeneste , servim calde cu salatá proaspátá de rosii, castrsavetzi, ceapá,
táiate dupá preferintzá, le stropim cu ulei de másline si otzet din vin alb si
presárám cu coreandru tocat.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés