Prájiturá
fragedá cu brínzá
Ingrediente
Coca:
-
300gr.fáiná
-
200 gr. zahár
-
2 ouá
-
50 gr. stafide
-
100 gr. unt
-
1 linguritá bicarbonat
-
1 lámíie
-
4 linguri lapte
umplutura
-
500 gr. brínzá de vaci
-
5 ouá
-
3 vanilii
-
1 lámíie
-
3 linguri biscuiti mácinati
-
100 gr. zahár pudrá
pentru uns 1 ou , pentru presárat 2 linguri zahár praf si 2 vanilii.
Modul de
preparare
Coca: punem fáina pe masa de lucru si íntre palme
frecám fáina cu untul , zahárul coaja de la lámíie , cu zeama de la jumátatea
de lámíie stingem bicarbonatul íl adáugám la fáiná, punem ouále si laptele si
frámíntám o cocá molcutá buná pentru íntins si o ímpártim ín douá.
umplutura:
- separám
albusurile de gálbenuse,
- gálbenusurile le frecám spumá cu 50 gr. zahár, vanilia ,
apoi adáugám stafidele , coaja si zema de lámíie , brínza - albusurile le batem
spumá tare cu 50 gr. zahár, si usurel cu grijá o adáugám la gálbenusuri
- íntindem o parte din cocá si o asezám pe
fundul távii de copt bine unsá cu unt,
presárám peste foaie biscuitul mácinat si turná peste biscuit crema de
brínzá si ouá, íntindem a doua foaie cu
care acoperim crema de brínzá apoi cu o
furculitá ímpungem foaia ,
- batem 1 ou
cu putiná smíntíná si 1 linguritá zahár,
ungem bine prájitura pedeasupra si o dám la cuptorul preíncálzit, la foc potrivit circa 25 – 30 minute, íntre timp o íntoarcem
odatá prájitura ín cuptor
dupá coacere o lásám ín tavá sá se ráceascá, o presárám cu zahár pudrá cu vanilie,, apoi o
feliem dupá preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése