2014. március 2., vasárnap

Broccoli cu cartofi copti

               

Broccoli cu cartofi copti

Ingrediente-broccoli

- 2 cápátíni de broccoli, desfácute pe buchete
- 3 linguri ulei de preferintá de másline
- 5 cátei de usturoi, tocati márunt
- 1 lingurá vegeta
- coaja rasá de la 1 lámíie si zeama

Ingrediente-cartofi

-        16 cartofi de márime medie, curátati
     si táiati  pe jumátate,
-  140g de unturá sau grásime de gíscă sau ulei
-  1 cápátíná usturoi
    -  1 lingurá vegeta

Mod de preparare-broccoli

             Se pune la fiert apá íntr-o cratitá largá cu 1 lingurá vegeta. Se adaugá broccoli si se opáresc patru minute sau píná se ínmoaie putin. Se íncinge uleiul íntr-o tigaie mare, se soteazá usturoiul cíteva secunde { cáleste putintel } , se adaugá coaja rasá de lámíie  , se mai tine pe foc un minut. Dupá ce broccoli este gata, se scurge bine, se amestecá ín uleiul aromat, se condimenteazá  se adaugá la cartofi ín cuptor pentru 5 minute.

Mod de preparare-cartofi

          Se pun cartofii curátati si táiati ín jumátáti la fiert cu  vegeta , cínd íncep sá fiarbá se dá focul íncet si se fierb ín continuare  exact 5 minute. Se strecoará si  se lasá la scurs timp de 10 minute, pentru a se usca bine.
          Se íncálzeste  cuptorul ín prealabil { ínainte } . Se íncinge  untura ín tavá mare ín care íi vom da la cuptor , pe aragaz, píná cínd untura íncepe sá sfíríie . Se aseazá  cartofii cu grijá íntr-un singur strat în unturá , se lasá cam 1 minut píná   íncep sá se rumeneascá. Se íntorc ca sá  se ungá bine  cu unturá, apoi se pune tava la cuptor. Se coc  cc. 15 - 20 de minute píná se rumenesc,   scoatem tava din cuptor  , adaugám  usturoiul, si  broccoli , se dau ínapoi la cuptor  încă 5-10 de minute ímpreuná , se orneazá cu smíntíná , salatá verde si 2-3 felii de rosii, dupá care se servesc ca atare cu ostropel de smíntíná ,,, sau ca garniturá língá  orice fel de fripturá , se servesc tot  cu ostropel de smíntíná si la  fripturá,,

      - serviti  ca  ciná , sínt un deliciu cu o felie de píine prájitá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése