Paste fáinoase ”Carbonara”
ingrediente pentru 4 portii
-
1
pachet paste fáinoase penne
-
150
gr. caizer sau bacon
-
3 dl smíntíná grasá
-
200
gr. brínzá topitá
-
100
gr cascaval pentru rázálit
-
1
ceapá
-
2
ardei grasi
-
sare,
vegeta dupá gust
-
piper
dupá gust
-
1 dl ulei
Modul de preparare.
- Pastele fáinoase le punem la
fiert ín apá condimentatá cu putiná sare si i lingurá de vegeta, píná fierb
pastele pregátim sosul.
- Íncingem uleiul íntr-o tigaie cu
peretii mai ínalti , rumenim caizerul táiat ín dreptunghiuri mai márisoare ,
punem ceapa si ardeiul táiate f. márunt , le cálim putin , puem deoparte de pe
foc si adáugám brínza topitá si smíntína , omogenizám binisor , condimentám cu
vegeta si piper , apoi le mai ínfierbíntám bine
ímpreuná, strecorám pastele si el adáugám la sos , omogenizám bine ,
servim fierbinte presárat cu cascaval
rázálit si de ce nu cu o salatá verde grozavá cu ostropel de usturoi .
- se poate servi ca gustare sau
aperitiv , dar ar fi si o ciná pe cinste.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése