2014. október 1., szerda

Musaca cu cartofi.

         

Musaca cu cartofi.

        ingrediente / 4 portzii
-        800 gr. cartofi
-        500 gr. vinete
-        500 gr. carne tocatá
-        2 ardei kalifornia
-        6 buc . rosii
-        1 ceapá
-        4 cátei usturoi
-        1 linguritzá busuioc
-        1 linguritzá oregano
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        1 vírf cutzit piper
-        5 ling. ulei
-        1 ling. vegeta
-        3 ouá
-        200 gr. cascaval
-        3 dl friscá pentru gátit sau smíntíná

Modul de preparare
                 -pentru ínceput punem cartofii la fiert ín coajá, íntre timp curátzám vinetele de coajá, le táiem ín felii mai groase si le presárám cu 1 lingurá vegeta, le lásám ín frigider timp de ½ orá, íntre timp strecurám cartofii si íi dám la rácit, apoi íi curátzám de coajá, si íi táiem rondele,
               -tocám ceapa márunt si ardeiul, le cálim ín 3 linguri ulei, adáugám carnea tocatá si o cálim píná scade apa lásatá apoi adáugám usturoiul bine pisat, busuiocul, oregano, piper, vegeta, 3 bucátzi de rosii táiate cuburi si 1 dl apá cu care ínnábusim carnea píná sfíráie ín cratitzá, apoi o luám deoparte,
              -íncingem 2 linguri ulei si prájim feliile de vinetele pe ambele párti, dupá care íncepem etajatul íntr-un vas de ”yena” sau tavá de copt,
               -ungem, bine vasul cu unt sau margariná, asezám pe fundul vasului un rínd de rondele de cartofi, presárám cu putziná vegeta si putzin cascaval rázálit, apoi asezám un rínd de vinete prájite peste care turnám carnea tocatá ínnábusitá si condimentatá, nivelám si asezám peste carne vinetele rámase, presárám cu putzin cascaval rázálit peste care asezám rondelele de cartofi rámase, apoi earási punem putzin cascaval rázálit dupá care táiem ín rondele mari rosiile rámase si acoperim cartofii cu rotitze de rosii,

            -batem spumá 3 ouá cu vegeta, piper, nucsoará, adáugám frisca sau smíntína, mestecám bine si turnám peste compozitiza din vaul de ”yena”, miscám vasul binisor pentru ca compozitiza de ouá cu friscá sá intre íntre ingrediente píná jos dupá care dám la cuptorul peíncálzit la copt la foc moale timp de 15-20 minute, dupá timpul de copt scoatem vasul si presárám cu cascavalul rázálit rámas, apoi rumenim binisor cascavalul presárat, si servim caldá cu salatá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése