2014. október 7., kedd

Cremes cu mure.

                        

Cremes cu mure

        coca:
-        200 gr. fáiná
-        200 gr. zahár
-        200 gr. margariná
-        2 vanilii
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 lámíie
-        4 ouá
       crema de mure:
-        ½ kg. mure congelate sau,,,
-        1,5 dl lapte
-        1 linguritzá scortzisoará
-        2 prafuri budincá vanilie
-        50 gr. margariná
-        5 linguri zahár
       crema da vanilie:
-        4,5 dl lapte
-        3 prafuri budincá vanilie
-        200 gr. zahár pudrá
-        150 gr. unt sau margariná
       glazurá:
-        4 dl friscá pentru spumá
-        3 ling. zahár pudrá
-        20-25 bobitze mure
      Modul de preparare
                coca: -batem ouále spumá, adáugám coaja de lámíie, stingem bicarbonatul cu zeama de la lámíie si-l adáugám, mixám mai departe, adáugám zahárul cu cíte o lingurá píná la teminarea zahárului, apoi topim margarina, deci atentzie o topim nu o fierbem, nu o ínfierbíntám, o topim doar, si o adáugám la compozitzie ín jet subtzire mixínd mereu cu vitezá mare, luám la cea mai micá vitezá mixerul si adáugám vanilia si fáina cu cíte o lingurá píná vom íncorpora cantitatea totalá, ungem bine tava de copt cu ulei , o tapetám cu hírtie de copt, si turnám compozitiza ín tavá dupá care o dám la copt la 170 grade, timp de 20-30 minute, apoi facem proba coacerii, si o dám al rácit complect, íntre timp pregátim cremele,
          cremá mure: –mixám bine murele sau le tocám, punem laptele la fiert cu 5 linguri zahár, dizolvám praful de budincá ín 0.5 dl lapte, cínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá si murele mixate, apoi fierbem o budincá bine omogená, cínd este fiartá adáugám 50 gr. margariná, mestecám píná se topeste margarina, lásám sá se rácoreascá putzin,,,
           -asezám blatul pe tava de prájituri si nivelám peste el crema de mure, íncá cáldutzá, si lásám sá se ráceascá, apoi pregátim si crema de vanilie,
         cremá vanilie: -punem la fiert 3 dl lapte cu 3 ling. zahár si 3 vanilii, cínd laptele dá ín clcot, dizolvám praful de budincá ín 1,5 dl lapte o adáugám la laptele ín clcoct, si fierbem o budincá bine omogená, apoi o dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá margarina cu zahárul rámas, cínd budinca sa rácit coplect, adáugám la margarina frecatá spumá si frecám píná obtzienm o cremá mátásoasá care o aplicám peste crema de mure deacum rece, apoi batem spumá tare frisca cu zahárul pudrá, aplicám frisca peste crema de vanilie, ín valuri frumoase, dupá care dám la rece timp de o orá jumate,
              -dupá timpul de frigerare cu un cutzit trecut prin apá fierbinte feliem prájitura, asezám feliile pe tava de servit si ornám fiecare felie cu cíte o bobitzá de mure, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.

             mentziuni: evident cáci crema de mure se poate pregáti cu orice fel de fructe, dupá plac si preferintzá, modul de preparare rámínd acelasi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése