Pite friable
cu mere
coca:
-
500 gr. fáiná
-
200 gr. unt
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
-
150 gr. zahár pudrá
-
2 ling. smíntíná
-
1 ling. sare
-
3 gálbenuse de ou
umplutura:
-
2 kg . mere
-
150 gr. zahár pentru mere
-
100 gr. nucá mácinatá
-
2 plicuri budincá gust-friscá
-
5 ling. zahár pentru budincá
-
50 gr. unt
-
2,5 dl lapte
-
1 lámíie
-
1 linguritzá scortzisoará
-
3 albusuri de ou
-
3 ling. zahár praf pentru albusuri
Modul de
preparare
-pentru ínceput separám albusurile de
gálbenuse si le punem deoparte fiecare, punem fáina pe masa de lucru, zahárul,
sare si coaja de la 1 lámíie, dupá care frecám fáina íntre palme cu untul,
facem un cuib ín compozitzia de fáiná, ín care punem 3 gálbenusuri de ou,
stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie íl adáugám, apoi adáugám smíntína,
frámíntám o cocá destul de molcutzá care o ímpachetám ín folie alimentará si o
dám la frigider píná pregátim merele si budinca,
-curátzám
merele le rázálim , le presárám cu 150 gr. zahár, coaja de le 1 lámíie, zema de
la ½ lámíie , scortzisoara, le lásám putzin píná se topeste zahárul apoi le
cálim píná scade tot lichidul, adáugám 50 gr. unt, le luám de pe foc, mestecám mereu
píná se topeste si omogenizeazá untul apoi le dám la rácit,,,,
-dizolvám praful de budincá ín lapte cu 5 linguri zahár, íl dám la fiert si fierbem o
budincá omogená, batem spumá tare 3 albusuri de ou cu 3 linguri zahár si zema
de la ½ lámíie, cínd budinca este fiartá o luám jos de pe foc si cu spatula cu
mare grijá íncorporám albusul ín budincá mestecínd de jos ín sus mereu píná la
íncorporare complectá, apoi,,,
-scoatem aluatul de la frigider, íl ímpártzim
ín douá párti, ungem bine tava de copt cu unt si presárám cu fáiná, íntindem o
foaie si o aplicám ín tavá ín asa fel ca sá íi facem putizná margine, ímpungem
bine cu furculitza foaia peste toatá suprafatza, presárám cu nuca mácinatá
foaia si nivelám peste nucá umplutura de mere peste care nivelám budinca apoi
íntindem a doua foaie si táiem físii care le asezám peste crema de budincá ín
formá de gratii dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care
batem 1 ou spumá cu zahár si 1 linguritzá de smíntíná cu care ungem gratiile de
aluat de 2-3 ori si dám la cuptorul preíncálzit la 200 grade timp de 10 minute
dupá care tragem focul la moderat si coacem mai departe íncá 25-30 minute, timp
ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi scoatem prájitura, presárám cu
zahár pudrá, sau nu, fiecare dupá preferintzá, dám la rácit, apoi feliem si
servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése