Macaroane
la cuptor
ingrediente/4 portzii
-
300 gr. macaroane
-
300 gr. carne tocatá
-
3 ling.unt
-
2 ling. ulei
-
2 cepe
-
4 ardei grasi
-
3 buc. rosii
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper mácinat
-
2 dl supá
zarzavat
-
1 linguritzá busuioc
-
1 linguritzá oregano
-
1 leg. pátrunjel verde
sos alb:
-
3 ling. unt
-
4 ling. fáiná
-
3 dl lapte
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
150 gr. cascaval rázálit
-
3 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-pentru ínceput punem 3 litri apá la fiert cu sare, cínd apa clocoteste
adáugám macaroanele si le fierbem circa 20 minute, apoi le strecurám, le clátim
bine cu apá caldá, le punem deoparte píná la folosire,,,
-íncingem untul ín 2 linguri ulei si cálim bine ceapa tocatá márunt si
ardeii, táiem rosiile ín cuburi, le adáugám ínvírtimd ecíteva ori si adáugám
carnea tocatá care o ínnábusim píná scade apa care o lasá carnea, cínd carnea
íncepe sá sfíráie ín cratitzá stingem cu 2 dl supá-zarzavat, condimentám cu vegeta,
piper, busuioc, oregano si ínnábusim píná scade tot lichidul, apoi turnám
carnea peste macaroane, omogenizám asezonám de condimente si pregátim sosul
alb,,,
sosul alb:
-íncingem 3 ling. unt, adáugám fáina si o cálim putzin, cínd sa ínfierrbíntat
deajuns o stingem cu 3 dl
lapte, condimentám cu vegeta si nucsoará, apoi fierbem un sos mai omogen, dám
laoparte de pe foc, lásm sá se rácorescá putzin, adáugám 1 dl smíntíná, íntre timp
ungem, bine cu unt un vas de ”yena” sau o tavá pentru fripturi, ímpártzim sosul
alb ín douá párti, o parte o amestecám cu macaroanele si pátrunjelul verde
tocat, apoi turnám macaroanele ín vasul de ”yena”, nivelám ínvelim macaroanele
cu sosul rámas, apoi dám la cuptor 15-20 minute, scoatem vasul de la cuptor,
presárám cu cascavalul rázálit, punem ínapoi la cupptor píná cascavalul se
rumeneste putzin apoi servim calde cu smíntíná sau sos de símntíná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése