Desert
din orez cu fructe
ingrediente / 4 portzii
-
300 gr. orez
-
4 dl apá
-
4 dl lapte
-
1 linguritzá rasá sare
-
5 vanilii
-
6 ling. zahár
-
4 dl friscá
pentru spumá
-
3 buc. fixator spumá
-
300 gr. zmeurá
-
300 gr. mure
-
100 gr. unt sau rama
-
2 dl sirop
zmeurá
Modul de
preparare
-topim
untul íntr-o cratitzá de 3 litri, adáugám orezul si íl ínfierbíntám bine detot
ín unt, apoi íl stingem cu apa si laptele ímpreuná, adáugám sarea si lásám sá
fiarbá píná orezul absoarbe tot lichidul,
presárám cu zahárul si vanilia, ínvírtim de cíteva ori, luám de pe foc
si acoperim ermetic lásínd orezul sá se umfle detot, adicá 15-20 minute sub
capac,, íntre timp batem frisca spumá tare cu fixatorul de spumá, dupá care usurel íncorporám frisca ín orezul
deacum rece, apoi etajám orezul ín cupe, un rand de zmeurá, un rínd orez, un
rínd mure un rínd orez, píná se umple cupa, si continuám portzionatul ín cupe
píná le terminarea ingredientelor, avínd grijá ca desupra sá viná fructe care
le vom stropi cu sirop de zmeurá ín fiecare cupá dupá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, dupá care dám cupele la rece píná la consumare.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése