Salatá
de cartofi.
ingrediante /6 portzii
-
2 kg cartofi
-
3 buc. ceapá rosie
-
8 ouá
-
3 dl ulei
-
1 ling. zahár
-
sare dupá gust
-
1 ling. mustar
-
1 ling. vegeta
-
3 dl
smíntíná
-
1 linguritzá rasá piper alb
-
zema de la ½ lámíie
modul de
preparare
-pentru ínceput punem cartofii la fiert, íntr-un vas de 3 litri cu 1
lingurá sare, fierbem cartofii píná intrá bine furculitza ín ei, íi scurgem, íi
dám la rácit, íntre timp fierbem si 6 ouá timp de 8-10 minute, apoi le rácim,
le curátázm, curátzám si cartofii si íi táiem ín patru dea lungul, íi prindem
laolaltá ca si cínd ar fi cartoful íntreg netáiat si íi táiem ín roate, apoi
desprindem pe fiecare unul de altul, deci vom obtzine triunghiuri frumoase
egale de cartofi, íi asezám ín castronul de salatá, táiem ceapa ín felii foarte
subtziri, o sárám putzin, o lásám cu sarea 10 minute, apoi o stoarcem de zema
iute lásatá, o adáugám la cartofi, táiem ín cuburi mari 2 ouá fierte, le adáugám , presárám
totul cu vegeta si piper alb, le mestecám putzin, apoi pregátim sosul de
maionezá,,,,
-separám
douá gálbenuse de albus , albusul íl fierbem, íl táiem márunt si íl adáugám la
cartofi, apoi scoatem 2 gálbenuse din 2 ouá fierte, le pisám bine de tot, le
adáugám la gálbenusele crude, si íncepem sá le frecám ímpreuná cu lingura de
lemn sau cu robotul adáugínd ín jet subtzire uleiul, píná la terminarea
uleiului, dupá care adáugám la maionezá , mustarul, sare dupá gust, zema de la
½ lámíie, si smíntína frecínd mereu íncontinuu píná la omogenizare complectá, albusurile
de la ouále fierte le adáugám la cartofi, apoi turnám sosul de maionezá peste
cartofi, omogenizám, asezonám de condimente,,vegeta, sare, piper alb, mustar, ornamentám
cu cele 2 ouá fierte rámase, le táiem ín felii dea lungul sau ín jumátátzi,
dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, eventual cu rosii si frunze
de pátrunjel, dám la rece pentru 20-30 minute dupá care servim língá orice fel
de fripturá, sau ca aperitiv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése