Supá din
mínzat
ingrediente / 6 portzii
-
900 gr. mínzat gít-coadá
-
1 os cu máduvá mediu
-
200 gr. ciuperci sampion
-
700 gr. morcov
-
400 gr. pátrunjel
-
1 tzeliná medie
-
6 cátzei usturoi
-
3 ardei grasi
-
1 ling. piper boabe
-
1 linguritzá ienibahar boabe
-
2 cepe
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá ghimbir
-
1 vírf cutzit nucsoará
-
1 legáturá leustean
-
200 gr. fidea
Modul de
preparare
-punem carena ín apá rece pentru 2 ore,
si osul, punem apá la fiert ín oalá de 5 litri, cínd apa clocoteste adáugám
carnea táiatá ín dreptunghiuri mari, osul íntreg, presárám cu vegeta, piper,
ghimbir si nucsoará, fierbem carnea la foc mic , píná este aproape fiartá, cínd
carnea este aproapte fiartá, adáugám zarzavaturile táiete ín bucátzi potrivite
dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, ceapa, si usturoiul íntregi, ardeii
crápatzi ín douá, asezonám de vegeta, piper si sare, complectám apa scázutá la
fiert si fierbem supa píná la gata la foc foarte moale, íntre timp punem
separat apá cu vegeta la fiert si fierbem fideaua, o fierbem 3 minute , o
strecurám bine si o clátim cu apá rece, cínd zarzavaturile sínt fierte,
asezonám pentru final de condimente, adáugám ciupercile si leosteanul si mai fierbem
10-15 minute dupá care tragem supa deoparte, scoatem ceapa , ardeiul si
usturoiul din supá, ímpártzim fideaua la farfurii si másurám supa fierbinte cu
carne si zarzavaturi cu tot ín farfurii peste fidea, presárám cu leostean tocat
márunt, sau pátrunjel verde si servim fierbinte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése