Piscot
cu caramel
crema:
-
2 plicuri budincá gust de friscá
-
9 dl lapte
-
8 ling. zsahár
-
250 gr. mascarpne
sirop cacao:
-
3 ling. zahár
-
1 ling. mare cacao olandezá
-
2 dl apá
-
50 gr. unt
ansamblarea:
-
30 buc. piscoturi copii
-
1 flacon friscá
-
50 gr. cicolatá menaj
Modul de preparare
-punem
2 linguri zahár la topit, píná va avea culoarea maro ínchis, apoi imediat
stingem cu 6 dl
lapte, si fierbem píná se topeste zahárul de tot, apoi dizolvám praful de
bundincá ín 2 dl
lapte si íl adáugám la zahárul ars din care fierbem o budincá bine omogená, o
dám deoparte si o rácim mestecínd din cínd ín cínd ca sá nu facá scoartzá, apoi
dupá rácire adáugám 250 gr. mascarpone frecínd mereu cu robotul píná la
omogernizare complectá, apoi pregátim un vas de ”yena” cu peretzi ínaltzi,
pregátim siropul,
-punem la
fiert 2 dl
apá, cu 50 gr. unt, si 3 ling. zahár, cínd apa se ínfierbíntá bine adáugám
cacaoa , mestecám bine si dám cíteva
clocote, apoi o lásám sá se ráceascá, dupá care ínsiropám jumátate din piscotul
de copii, le asezám pe fundul vasului una língá alta stríns,,,
-din crema
obtzinutá punem deoparte un sfert si restul o nivelám peste ríndul de piscoturi, dupá care
ínsiropmá piscoturile rámase, le ínsirám ín rínd acoperind stratul de cremá,
apásíndu-le putin ín cremá dupá care le ínvelim
cu crema pusá deoparte,
-nivelám frumos crema care o decorám cu friscá, si
presárám cu cicolatá rázálitá, dupá care o dám la rece timp de 2 ore, apoi
servim dupá preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése