Felii
orizont.
foi salikale:
-
300 gr. fáiná
-
1 ling. mare unturá porc
-
1 ou
-
1 dl lapte
-
150 gr. zahár
-
1 ling. cacao olandezá
-
½ plic salikale
piscotul:
-
5 ouá
-
5 ling. apá
-
200 gr. zahár
-
200 gr. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritzá bicarbonat
crema:
-
250 gr. unt-margariná
-
150 gr. zahár pudrá
-
3 ling. zahár
-
½ litru lapte
-
2 plic. budincá vanilie
-
3 vanilii
-
80 gr. cicolatá menaj
Modul de
preparare
foi salikale:
-ínfierbíntám 3 ling. lapte si stingem cu el salikalea, apoi punem pe masa de
lucru toate ingrediantele pentru foi cu salikale, adáugám salikalea, si frámíntám un aluat
elastic, care íl ímpártim ín 2 párti si coacem 2 foi pe fundul de la tavá bine
uns cu unturá, timplul de coacere 5-8 minute/ foaie,,,
-piscotul:
-separám albuusriel de gálbenuse, albusuriel el batem spumá cu 100 gr. zahár,
si zema de la ½ lámíie, albusurile le frecám spumá cu 100 gr. zahár, coaja de
lámíie, apoi adáugám bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, ín jet subtzire
apa, si fáina , omogenizám bien dupác are adáugám albusuriel spumá, deacum nu
cu robotul sic u spatual usurel ca sá nu spargem spuma, ungem bine tava cu
ulei, tapetám cu hírtie de copt si cocam piscotul timp de 25-30 minute, dupá
care facem proba de copt, dacá aluatul se mai lipeste de scobitoare mai coacem
5-8 minute, apoi scoatem dám la rácit,,, íntre timp pregátim crema,,,
-crema: -punem 3 dl lapte la fiert cu 3
linguri de zahár cu vírf, dizolvám budinca ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín
clocot adáugám vanilia, budinca dizolvatá si fierbem o budincá bine omogená,
apoi dám la rácit complect mestecínd mereu ca sá nu facá scoartzá, íntre timp
frecám spumá 250 gr. unt sau margariná cu 150 gr. zahár, pudrá, apoi adáugám
chelmul de budincá fiartá cu cíte o lingurá si frecám o cremá spumoasá
mátásoasá care o ímpártzim ín 2 pártzi si jumátate, o jumátate de parte punem
deoparte apoi asezám pe tava de prájituri o foaie cu salikale, aplicám peste
foaie o parte de cremá, care o acoperim cu piscotul peste care nivelám partea a
doua de cremá, care vine acoperitá cu a doua foie cu salikale, peste care
nivelám crema putizná rámasá, apoi radem , adicá facem span din cicolata menaj
care o asezám ín dungi dea lungul prájiturii peste crema de deasupra, dupá cum
se vede si ín imagiena atasatá retzetei, apoi dám la rece píná a doua zi, cínd felim
si servim dupá preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése