2014. október 14., kedd

Placinta a la bologna.

               

Plácintá ”a la bologna”.

        aluatul:
-        600 gr. fáiná
-        30 gr. drojdie proaspátá
-        1 buc. cartof fiert pisat
-        1 pahar iaurt natur
-        1 linguritzá sare
-        1 ling. zahár
-        5 ling. lapte
-        4 ling. ulei
        sos  ”bologna”
-        1 kg carne tocatá
-        1 dl ulei
-        1 cepá mare
-        2 ardei kalifornia
-        1 ling. pastá kapia
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá oregano
-        1 linguritzá busuioc
-        1 linguritzá cimbrisor
-        1 ling. zahár
-        1 conservá rosii 140 gr.
-        300 gr. cascaval rázálit
Modul de preparare
                aluatul : -íncálzim laptele cu zahárul, ín care dizolvám drojdia, punem fáina íntr-un castron, facem un cuib ín ea si turnám drojdia dizolvatá, o presárám cu fáiná si o lásám sá dospeascá bine, apoi adáugám sarea, cartoful fiert bine pisat si íncepem frámíntatul adáugínd cíte putzin iaurtul la temperatura míinii si ulei, píná vom obtzine o cocá molcutzá, care o frámíntám píná face básicutze dupá care o dám la dospit, la loc cáldutz píná ísi dubleazá volumul, íntre timp pregátim umplutura bolognezá,
            sos bologna : -tocám ceapa márunt si ardeii mai mare, íncingem uleiul, cálim ceapa si ardeii, adáugám carnea tocatá, si ínnábusim píná scade apa care o lasá carnea , adicá o ínnábusim píná sfíráie carnea ín cratitzá, adáugám pastza de ardei kapia, ínvírtim de cíteva ori, apoi adáugám conserva de rosii si toate celellate ingrediante, adicá condimentele si zahárul, dupá care mai fierbem circa 10 minute, asezonám de condimente  avínd grijá sá nu scadá prea mult rosiile, deci carnea sá rámíná suculentá, dacá scade mai multe decít e nevoie adáugám supá concentrat sau 1 dl apá, cu care mai fierbem 2-3 minute, apoi dám deoparte,,,
          -ungem tava de copt cu ulei, presárám bine cu fáiná, asezám aluatul bine dospit, nivelám frumos ín tavá cu mína unsá cu ulei, apoi turnám peste aluat sosul de carne si dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit si coacem circa 20-30 minute, dupá care facem proba de coacere, apoi scoatem presárám cu cascavalul rázálit si dám ínapoi la cuptor píná se rumeneste frumos cascavalul, dupá care servim cald cu  khetchup sau salatá de rosii si ardei iute, fiecare dupá plac si preferintzá.

           
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése