2014. október 11., szombat

Foi fragede cu vanilie.

                

Foi fragede cu vanilie.

         foile:
-        600 gr. fáiná
-        200 gr. zahár
-        1 linguritzá sare
-        100 gr. unturá porc
-        2 ouá
-        4 ling. miere de albine
-        4 ling. lapte
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 lámíie
-        300 gr. gem caise
        crema:
-        6 dl lapte
-        3 ouá
-        4 ling. fáiná
-        5 vanilii
-        250 gr. margariná rama
-        250 gr. zahár pudrá

Modul de preparare
             foile: -topim mierea, o íncázim apoi o lásám sá se rácoreascá, mestecám fáina cu zahárul, coaja de lámíie si sarea pe masa de lucru, frecám amestecul de fáiná íntre palme cu untura de porc si facem un cuib ín mijloc la amestecum de fáiná ín care batem ouále, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, adáugám mierea de albine si íncepem frámíntatul adáugínd cu cíte o lingurá laptele si fráímtám o cocá buná pentru íntins care o ímpártzim ín 4 pártzi si coacem 4 foi ín tava unsá bine cu unturá de porc, care le dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
             crema: -separám albusurile de gálbenuse, frecám spumá gálbenusele cu 100 gr. zahár pudrá, adáugám 3 dl lapte, ín care dizolvám 4 linguri fáiná si 5 vanilii, punem la fiert 3 dl lapte, cínd laptele dá ín clocot , ín jet subtzire adáugám compozitiza de gálbenuse cu fáiná si fierbem un chelm omogen, batem spumá tare cu 50 gr. zahár pudrá si zema de la ½ lámíie dupá care usurel cu spatula de jos ín sus adáugám albusul spumá ín compozitiza de gálbenuse íncá fierbinte, dupá care mai mestecám putizn compozitiza pe foc, circa 3 minute, apoi dám compozitzia la rácit mestecínd mereu ca sá nu prindá scoartzá, íntre timp frecám spumá  margarina cu 100 gr. zahár pudrá, dupá ce crema fiartá sa rácit complect o adáugám la margarina frecatá spumá, apoi ansamblám prájitura,

             -ímpártzim crema ín 2 pártzi, apoi asezám pe tava de prájituri prima foaie peste care aplicám prima parte de cremá, care o acoperim cu a-2 foaie, peste care aplicám gemul de caise, care vine acoperitá cu a -3 a foaie, peste care aplicám crema rámasá si acoperim cu a - 4 foaie, peste care presárám zahár pudrá vanilat, dupá care dám prájitura la rece píná a doua zi, cínd feliem dupá plac si preferintzá apoi servim, eu am fácutaici 5 foi dupáű cums e vede si ín imaginea atasatá retzetei, cine doreste poate sá facá la fel si sá ungá 2 foi cu gem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése