Somon cu
vinete si sos de maionezá
ingrediente/ 2 portzii.
-
300 gr. somon file
-
1 buc. vinete mare
-
1 buc. praz
-
4 cátzei usturoi
-
3 fie cimbrisor
-
5 ling. ulei másline
-
1 linguriá sare grunjoasá
-
1 vírf cutzit piper
Sosul:
-
1 gálbenus de ou fiert
-
2 gálbenuse de ou crude
-
2,5 dl ulei
floarea soarelui
-
1 ling. mustar dijoni
-
1 ling. zahár
-
2 ling. otzet din vin alb
-
4 fire cimbrisor
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper alb
Modul de
preparare
sosul: -pisám bine gálbenusul
fiert, adáugám gálbenusele crude, si íncepem a picura uleiul ín jet subtzire
mestecínd mereu, cu mixerul sau lingura de lemn, píná la terminarea uleiului,
apoi adáugám: frunzele de
cimbrisor-mixám , mustarul-mixám , zahárul-mixám , vegeta-mixám , otzetul-mixám
, piperul si mixám píná la omogenizare complectá, apoi asezonám de condimente
si dám sosul la rece píná la folosire , íntre timp pregátim pestele si
vinetele,
-frecám bine pestele cu sare grunjoasá, piper
si ulei, íl dám la rece 10-15minute
ungem tigaia cu ulei, punem si cimbrisorul, íncingem tigaia si rumenim
bine somonul pe toate pártzile, íl asezám pe tavá, íntre timp táiem felii mai
grosutze vinetele, le presárám cu vegeta, piper, si le rumeni frumos ín
tigaia-grill , le asezám pe tavá língá somon, rumenim
si prazul táiat ín felii groase si presárate cu vegeta si
piper, le asezám pe toate ín tava de serit si turnám sosul de maionezá língá
ele, ornamentám cu rondele de lámíie, si dám la servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése