2014. október 9., csütörtök

Somon cu vinete si sos-maionezá.

               

Somon cu vinete si sos de maionezá

           ingrediente/ 2 portzii.
-        300 gr. somon file
-        1 buc. vinete mare
-        1 buc. praz
-        4 cátzei usturoi
-        3 fie cimbrisor
-        5 ling. ulei másline
-        1 linguriá sare grunjoasá
-        1 vírf cutzit piper
           Sosul:
-        1 gálbenus de ou fiert
-        2 gálbenuse de ou crude
-        2,5 dl ulei floarea soarelui
-        1 ling. mustar dijoni
-        1 ling. zahár
-        2 ling. otzet din vin alb
-        4 fire cimbrisor
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper alb

Modul de preparare
        sosul: -pisám bine gálbenusul fiert, adáugám gálbenusele crude, si íncepem a picura uleiul ín jet subtzire mestecínd mereu, cu mixerul sau lingura de lemn, píná la terminarea uleiului, apoi adáugám:  frunzele de cimbrisor-mixám , mustarul-mixám , zahárul-mixám , vegeta-mixám , otzetul-mixám , piperul si mixám píná la omogenizare complectá, apoi asezonám de condimente si dám sosul la rece píná la folosire , íntre timp pregátim pestele si vinetele,
      -frecám bine pestele cu sare grunjoasá, piper si ulei, íl dám la rece 10-15minute   ungem tigaia cu ulei, punem si cimbrisorul, íncingem tigaia si rumenim bine somonul pe toate pártzile, íl asezám pe tavá, íntre timp táiem felii mai grosutze vinetele, le presárám cu vegeta, piper, si le rumeni frumos ín tigaia-grill , le asezám pe tavá língá somon, rumenim

si prazul táiat ín felii groase si presárate cu vegeta si piper, le asezám pe toate ín tava de serit si turnám sosul de maionezá língá ele, ornamentám cu rondele de lámíie, si dám la servit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése