Ruladá-biscuitzi cu cremá fiartá.
aluatul:
-
500 gr. biscuitzi mácinatzi
-
150 gr. margariná rama
-
200 gr. zahár
-
50 gr. nucá-cocos
-
2 ling. cacao olandezá
-
1 dl aromá
rum
-
3 ling. gem caise
-
circa 2
dl lapte
crema:
-
4 ling. fáiná
-
2 dl lapte
-
3 vanilii
-
250 gr. unt sau margariná rama
-
200 gr. zahár pudrá
-
150 gr. nucá-cocos
Modul de
preparare
-pentru ínceput fierbem crema :
-frecám 4 linguri fáiná cu 2 dl
lapte cu grijá sá nu facá cocoloase, adáugám 3 linguri de zahár apoi íl dám la
fiert, cínd íncepe sá fiarbá adáugám si nuca-cocos si fierbem o compozitzie
omogená pe care o dám la rácit mestecínd dín cínd ín cínd ca sá nu facá coajá
píná la rácire complectá,,,
aluatul: -punem biscuitzii mácinatzi íntr-un
vas íi amestecám cu cacaoa si nuca-cocos, apoi punem la fiert 1 dl lapte cu zahárul si
margarina, cínd laptele fierbe si margarina sa topit, turnám peste biscuitzi si
mestecám bine, adáugám aroma de rum si gemul, frámíntám ímpreuná ingredientele,
dacá aluatul se pare prea tzeapán mai adáugám atíta lapte fiert ca sá obtzinem
un aluat bun pentru íntins, nici prea solid dar nici prea moale, dupá care
punem pe masa de lucru o bucatá folie alimentará sau hírtie de copt de márime
egalá cu fundul de la tava de copt, presárám bine cu nucá-cocos suprafatza
foliei dupá care íntindem compozitzia de biscuitzi pe folie, apoi,,,
-frecám spumá
250 gr, unt sau rama, cu 200 gr. zahár pudrá si 3 vanilii la care adáugám cíte
putzin crema fiartá si rácitá mestecínd píná la teminarea ingredientelor si
omogenizare complectá apoi nivelám crema obtzinutá peste aluatul din biscuitzi
mácinatzi, dupá care cu ajutotul foliei alimentare rulám ín formá de ruladá cít
se poate de stríns prájitura, íncheiem la cele douá capete folia, o rásucim
bine, punem rulada pe tavá si dám la frigider cíteva ore sau chiar píná a doua
zi cínd feliem dupá plac si gust pentru servit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése