2014. október 22., szerda

Ciolan de porc "a la brutar".

             

Ciolan de porc "a la brutar".

                ingredinete / 8 portzii
      pentru blanching
-        3 kg. ciolan proaspát de porc-spate
-        2 cepe
-        10 boabe ienupár-juniper-
-        4 buc. foi dafin
-        1 ling. vegeta
-        1 ling. piper boabe
     pentru prájit
-        6 cepe
-        6 ardei
-        10 cátzei usturoi
-        5 ling. unturá
-        1 már mare jonatan
-        1 linguritzá chimen mácinat
-        1 linguritzá mághiran
-        1 linguritzá rasá piper mácinat
-        1 ling. vegeta

Modul de preparare

                -punem apá la fiert íntr-un vas mare, adáugám ciolanul si toate condimentele scrise la –blanching- si fierbem la foc moale ciolanul píná vine jos de pe os, apoi, scoatem ciolanul din apá, íl asezám ín tava de fripturi si scoatem osul din ciolan rásucindul usurel si trágínd ín sus, cínd am scos osul, feliem carnea ín felii groase, o asezám ín tavá, punem ceapa curátzatá si táiatá ín patru, usturoil pisat ín bucátzi mari, ardeiul táiat ín 4-6, márul ín felii mari, presárám cu vegeta, mághiran, piper, chimen, stropim cu untura topitá, scuturám tava binisor pentru ca sá intre peste tot condimentele, dupá care dám la cuptorul preíncálzit, la foc poitrivit timp de 30 minute, píná totul se rumeneste frumos dupá care servim  calde, língá pireu de cartofi sau cartofi coptzi cu orice fel de muráturá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése