Prájiturá
fragedá cu mere
coca:
-
400 gr. fáiná
-
200 gr. zahár pudrá
-
200 gr. unt
-
2 gálbenuse
-
1 ou íntreg
-
1 praf de copt
-
1 lámíie
umplutura:
-
2 kg . mere
-
200 gr. nucá mácinatá
-
1 ling. scortzisoará
-
2 albusuri de ou
-
200 gr. zahár
-
200 gr. gem caise
Modul de
preparare
-punem
fáina pe masa de lucru, mestecám cu zahárul , praful de copt, coaja de lámíie, apoi
frecám compozitiza de fáiná íntre palme cu untul, adáugám gálbenusurile si oul,
íncepem frámíntatul , dacá este nevoie adáugám 1 lingurá smíntíná, sau cítá
avem nevoie, pentru a obtzine o cocá molcutzá buná, o ímpártzim nu chiar ín
douá, adicá o parte mai mare si una mai micá putzin, ungem bine forma cu unt, o
presárám bine cu fáiná, íntindem aluatul mai mult ín foaie, rotundá, sau ce
tavá avem, o asezám ín formá ín asa fel ca sá facá putizná margine,,,,
-curátázm merele le rázálim, le
presárám cu zahár, scortzisoará, le lásám cíteva minute dupá care le dám la
cálit píná scade tot sucul, dám deoparte, batem 2 albusuri spumá cu 3 linguri
zahár, usurel le amestecám ín merele cálite si dám la rácit,,,
-ungem foaia
din tavá cu gemul de caise, presárám cu nuca mácinatá, nivelám, peste nucá
merele deacum reci, íntindem aluatul rámas, si táiem fístii din aluat, care le
asezám ín formá de grátar dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei,
batem 1 ou spumá cu putzin zahár si 1 linguritzá smíntíná, ungem bine de 2-3
ori coca grátar dupá care o dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit timp de
30-35 minute dupá care facem proba de copt, dacá nu e coaptá íncá, mai lásám
cíteva minute, apoi dám tava la ráit dupá care feliem si servim, eventual la
scoatere presárám cu zahár pudrá vanilat, dupá preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése