Cremes
rapid.
-
1 pachet aluat foietaj de magazin
-
5 ouá
-
5 dl lapte
-
4 vanilii
-
3 plicuri budincá vanilie
-
60 gr. unt
-
200 gr. zahár
Modul de
preparare
-táiem
aluatul foietaj ín douá, dupá ce sa dezghetzat dacá este congelat, apoi íl
íntindem pe fiecare cít fundul de la tava de copt, circa 20 ori 25 cm , apoi le coacem pe
rínd, de culoare rozá ín circa 15 minute fiecare, apoi le dám la rácit, íntre
timp pregátim crema,
-crema:
-separám gálbenusele de albusuri, albusuriel le batem spumá tare cu 100 gr.
zahár pudrá, le dám al rece píná la folosire, apoi frecám gálbenusele spumá cu
100 gr zahár, 4 vanilii, punem 3
dl lapte la fiert, dizolvám budinca ín 2 dl lapte si o adáugám la
gálbenusele frecate spumá, apoi cínd laptele dá ín clocot ín jet subtzire
adáugám compozitiza de gálbenuse cu budinca dizolvatá, adáugám 60 gr. unt, sau
margariná si fierbem la foc potribvit, mestecít foarte rapid íncontinuu píná
crema se íngroasá bine, dám deoparte crema si usurel cu spatula íncorporám
albusul spumá ín crema fierbinte, apoi mai dám putzin la foc circa 2-3 minute
mestecíd usurel cu grijá de jos ín sus, dám deoparte dupá care asezám una din
foile foietaj coapte pe fundul unei távi de copt cu peretzi ínaltzi, turnám
crema íncá fierbinte peste foaie, nivelám usurel, foaia rámasá o táiem cu
cutzitul firez ín cuburi de márimea care vrem sá aibá bucata de prájiturá, apoi
tapetám cremesul cu cuburile de foietaj, apásám usurel cuburile peste cremá,
presárám cu zahár pudrá vanilat, dupá care dám la rece timp de o orá buná, cínd
decupám fiecare cub de foietaj cu crema si foaia de jos, apoi servim cu sos de
zmeurá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, sau orice sos de fructe, este
un deliciu adevárat, ieftin si rapid.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése