Macaroane
gratinate
ingrediente/ 6 portzii
-
750 gr. macaroane
-
500 gr. carne tocatá
-
200 gr. cascaval
-
1 ceapá
-
6 ling. ulei
-
8 buc. rosii
-
1 leg. pátrunjel verde
-
1 ling. vegeta
-
1 linguritzá condiment grill
-
1 linguritzá piper mácinat
-
4 ardei grasi
-
1 linguritzá boia dulce
-
1 vírf cutzit piper
-
50 gr. unt
-
2 ling. pesmet
sosul alb:
-
5 dl lapte
-
80 gr. unt sau 1 dl ulei
-
4 ling. fáiná
-
1 linguritzá nucsoará
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutzit piper alb
-
2 dl
smíntíná
Modul de
preparare
-pentru
ínceput punem 3 litri apá la fiert cu sare, cínd apa clocoteste punem
macaroanele si le fierbem ”a la dente”, le strecurám si le dám prin 3 linguri ulei fierbinte, le punem deoparte,
píná la folosire,
-curátzám ceapa, o tocám márunt si ardeii ín felii, íncingem 3 linguri
ulei , cálim ceapa si ardeii, presárám cu boia si adáugám imediat carnea
tocatá, mestecám de cíteva ori, presárám cu vegeta, piper si condiment grill, adáugám
rosiile táiete ín cuburi, si ínnábusim 10-15 minute, apoi dám deoparte,
asezonám de condimente, presárám cu pátrunjel verde tocat si trecem la pregátirea sosului alb,
sosul alb:
-íncingem
80 gr. unt sau 1 dl
ulei, adáugám fáina si cálim 3 minute, dupá care stingem cu 5 dl lapte, condimentám cu
vegeta, nucsoará si piper dupá care fierbem un sos mai omogen, láum deoparete
si íncorporám smíntína ín sos, apoi trecem la ansamblarea macaroanelor,
-ungem
un vas de ”yena” sau tava de copt cu unt sau ulei, tapetám cu pesmetul apoi
punem ín tavá jumátate din macaroanele fierte peste care presárám o mínaá de
cascaval, acoperim cu jumátate din sosul alb, peste care turnám carnea tocatá o
nivelám si acoperim cu macaroanele rámase peste care presárám o míná de
cascaval rázálit si acoperim cu sosul rámas, nivelám, presárám cu cubuletze de
unt si dám la cuptorul preíncálzit circa 20 minute, dupá care scoatem vasul,
presárám cu cascavalul rámas si dám ínapoi la cuptor píná se rumeneste frumos
cascavalul, apoi servim calde presárate cu cascaval rázálit si ketchup dupá
plac si preferintzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése