2014. október 1., szerda

Macaroane gratinate.

                

Macaroane gratinate

        ingrediente/ 6 portzii
-        750 gr. macaroane
-        500 gr. carne tocatá
-        200 gr. cascaval
-        1 ceapá
-        6 ling. ulei
-        8 buc. rosii
-        1 leg. pátrunjel verde
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá condiment grill
-        1 linguritzá piper mácinat
-        4 ardei grasi
-        1 linguritzá boia dulce
-        1 vírf cutzit piper
-        50 gr. unt
-        2 ling. pesmet
       sosul alb:
-        5 dl lapte
-        80 gr. unt sau 1 dl ulei
-        4 ling. fáiná
-        1 linguritzá nucsoará
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper alb
-        2 dl smíntíná

Modul de preparare
                  -pentru ínceput punem 3 litri apá la fiert cu sare, cínd apa clocoteste punem macaroanele si le fierbem ”a la dente”, le strecurám si le dám prin  3 linguri ulei fierbinte, le punem deoparte, píná la folosire,
                -curátzám ceapa, o tocám márunt si ardeii ín felii, íncingem 3 linguri ulei , cálim ceapa si ardeii, presárám cu boia si adáugám imediat carnea tocatá, mestecám de cíteva ori, presárám cu vegeta, piper si condiment grill, adáugám rosiile táiete ín cuburi, si ínnábusim 10-15 minute, apoi dám deoparte, asezonám de condimente, presárám cu pátrunjel verde tocat  si trecem la pregátirea sosului alb,
         sosul alb:
           -íncingem 80 gr. unt sau 1 dl ulei, adáugám fáina si cálim 3 minute, dupá care stingem cu 5 dl lapte, condimentám cu vegeta, nucsoará si piper dupá care fierbem un sos mai omogen, láum deoparete si íncorporám smíntína ín sos, apoi trecem la ansamblarea macaroanelor,

            -ungem un vas de ”yena” sau tava de copt cu unt sau ulei, tapetám cu pesmetul apoi punem ín tavá jumátate din macaroanele fierte peste care presárám o mínaá de cascaval, acoperim cu jumátate din sosul alb, peste care turnám carnea tocatá o nivelám si acoperim cu macaroanele rámase peste care presárám o míná de cascaval rázálit si acoperim cu sosul rámas, nivelám, presárám cu cubuletze de unt si dám la cuptorul preíncálzit circa 20 minute, dupá care scoatem vasul, presárám cu cascavalul rámas si dám ínapoi la cuptor píná se rumeneste frumos cascavalul, apoi servim calde presárate cu cascaval rázálit si ketchup dupá plac si preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése